...en een fantastisch sausje

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 600 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram sugar snaps
  • 1/2 pak tuinerwten (à 450 gram diepvries)
  • 1 bakje mascarpone of zachte roomkaas (250 gram)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 6 verse lasagnebladen
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje basilicum (15 gram), scheuren in reepjes
  • 4-seizoenenpeper

Bereidingswijze:

  1. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Kook de broccoli 3 minuten in ruim kokend water. Doe de sugar snaps erbij en kook die 2 minuten mee. Als laatste de tuinerwten toevoegen en ook 2 minuten meekoken. Giet daarna af.
  2. Breng in een steelpan het citroenrasp- en sap tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met wat zout.
  3. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzing op de verpakking. Meestal zo’n 8 minuten. Halveer ze in de breedte en besprenkel ze met olijfolie.
  4. Leg op elk bord een half lasagneblad. Bedek met een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum. Let hier een half lasagneblad, een laagje groenten, 2 el citroensaus en 2 el basilicum op. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn en bestrooi met peper.

Lekker met ciabatta uit de oven!