Scheid (aan) je afval?

Als student heb je natuurlijk wel belangrijkere dingen om je zorgen over te maken dan je afval. Omdat we snappen dat je liever tijd over houdt voor leuke dingen, zetten we hier in het kort de belangrijkste zaken die je moet weten over het afval in de gemeente Enschede voor je op een rijtje.

Tarieven
In Enschede betaalt ieder huishouden een vast basisbedrag voor zijn afval. Daarnaast betaal je ook voor het aantal keren dat je restafval aanbiedt, dus de grijze container aan de straat zet of een grijze vuilniszak in de ondergrondse container gooit. Het andere afval, zoals papier, glas en verpakkingen kun je gratis kwijt. Kijk hier voor alle tarieven.

Genoeg van die oude bank?
Breng ‘m dan naar één van de drie afvalbrengpunten in Enschede. Sommige afvalsoorten zijn altijd gratis, maar je kunt ook elk jaar 75 kilo grof afval gratis wegbrengen. Aan huis laten ophalen kan ook. Dan betaal je voorrijkosten en het storttarief. Is de bank nog niet versleten? Laat hem dan ophalen door de kringloopwinkel.

Let op: Het is verboden om afval of grofvuil naast de ondergrondse container te zetten. Dit kan je een boete van € 95,- opleveren.

Milieupas
Om gebruik te kunnen maken van het afvalbrengpunt of een ondergrondse restafvalcontainer heb je een milieupas nodig. Elke woning heeft een milieupas. Die hoort bij het huis. Heb je geen milieupas? Vraag deze dan binnen drie maanden na verhuizing gratis aan via de website of de klantenservice van Twente Milieu. Wacht niet te lang, want na deze drie maanden betaal je eenmalig € 10,-.
Twente Milieu-app
Wil je weten wanneer bij jou de containers worden geleegd? Download dan de gratis app van Twente Milieu.

In deze handige app zie je de afvalkalender, ontdek je welk afval in welke bak hoort, zie je waar alle verzamelcontainers staan en kun je verschillende meldingen maken. Bijvoorbeeld van illegale afvaldump of een defecte verzamelcontainer. De app is beschikbaar voor smartphones en tablets met Android, iOS of Windows. Liever een afvalkalender op papier? Download ‘m dan hier en print ‘m uit.

Vragen over afval?
Neem contact op met Twente Milieu.

Let op: deze informatie is momenteel niet van toepassing voor inwoners op de campus van de Universiteit Twente.