Iets anders doen naast je studie, sport of stapavonden?
Zet je als vrijwilliger in voor een maatschappelijk doel, pimp gelijk je CV op, en werk aan je netwerk!

Vacaturebank
Vrijwilligerswerk is hot in Wageningen. Dit is mogelijk bij een vereniging, stichting maar ook voor een kwetsbaar persoon of iemand uit de buurt. Je kunt dit éénmalig, voor een bepaalde periode of elke week doen. Alleen, samen met je studievrienden of huisgenoten. Op de website van het Vrijwilligers Centrum Wageningen www.vcwageningen.nl vind je ruim driehonderd vacatures. Kies wat bij jou past!

Je CV oppimpen?
Je kunt voor iets kiezen dat aansluit bij jouw opleiding: zo doe je gelijk relevante werkervaring op. Of je kunt in een bestuursfunctie vaardigheden ontwikkelen die altijd van pas komen in je latere loopbaan. Bijvoorbeeld meedenken over en uitvoering geven aan het beleid van een scoutingclub, een theatervereniging of een vluchtelingenorganisatie.

Of gebruik het vrijwilligerswerk om iets totaal anders te proberen. In plaats van met je hoofd in de boeken, lekker met je handen in de aarde van een biologische tuinderij. Of een soos draaien voor mensen met een verstandelijke beperking.
vrij

Doe het Flex
Je hoeft je niet als vaste kracht te binden aan een vereniging. Je zet je in wanneer het jou uitkomt!. Zo kun je een dagje helpen bij het Bevrijdingsfestival op 5 mei of bij het Wagenings LEEFfestival in juni. Je kunt ook eenmalig een plaatsgenoot helpen met een praktische klus. Meld je aan voor de Flex-mailinglijst. Dan ontvang je per mail actuele flexibele klussen en kan je zelf beslissen of er iets voor je bij zit. Of like onze Facebookpagina ‘Effe helpen Wageningen’, waar je direct kunt reageren op een oproep.

Jeroen (22 jaar)
Naast mijn studie Ontwikkelingsstudies had ik wat tijd over en wilde ik graag iets doen voor anderen. Via het Vrijwilligers Centrum Wageningen kwam ik bij De Vrolijkheid terecht, een organisatie voor jonge vluchtelingen Op donderdag voetbal ik met jongens die net in het Asielzoekerscentrum wonen. Het doet mij iets als ik die jongens helemaal zie opleven door te voetballen. Het is voor hen een uitlaatklep en voor mij leuk om te doen. Door dit werk heb ik ervaren hoe moeilijk leeftijdgenoten het kunnen hebben en ben ik ook anders naar mezelf gaan kijken. Ik vind het bovendien interessant om in aanraking te komen met zoveel verschillende culturen.


Meer weten?

Vrijwilligers Centrum Wageningen
Tel: (0317) 413 088
E-mail: info@vcwageningen.nl.nl
www.vcwageningen.nl