Nieuwe hotspot?

Inmiddels woon in alweer een tijdje in Groningen. De leukste studentenstad van Nederland als je het mij vraagt. Hoewel ik niet heel vaak uit eten ga, vind ik het wel heel leuk om nieuwe hotspots te ontdekken. Deze keer ging ik naar ‘XO’, een hotspot die pas sinds oktober open is. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Een erg knus interieur, als je het mij vraagt. We waren mooi op tijd, dus we konden kiezen waar we wilden zitten. Bij het raam was helaas al vol, dus kozen we een plekje achterin de zaal.

Voila, de kaart! Ze hebben erg veel lekkere, semi healthy en speciale gerechten. Het leukste is dat je per gang twee gerechten kunt kiezen, samsam heet dit. Er was zoveel lekkers, dat we niet konden kiezen. De samsam oplossing was dus een ideale oplossing. Voor maar €24,50 voor 3 gangen hadden we dus 6 kleine gerechtjes. 
XO 2

Onze eerste gang: een garnalenkroketje en bietenburger met geitenkaas. Beide gerechten waren echt heerlijk. Zelfs in deze combinatie.

XO 3
XO 4

Mijn hoofdgerecht: een heerlijke sukade stoverij en kabeljauw. Eigenlijk is het verstandiger om óf alleen vis te eten óf alleen vlees, maar ik kon gewoon echt niet kiezen. Ook hierbij gold: beide gerechten waren echt heerlijk. Het werd geserveerd met aardappeltjes en salade. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig.

Het nagerecht was een verrassing van de chef. Het werd een brownie en een cheesecake met frambozen. Van beide ‘taartjes’ een heel klein puntje, dat was echt genieten! Samen met een glaasje rosé waren we voldaan en hadden onze buiken rond gegeten.
XO 5

Kortom, XO Groningen (in de Folkingestraat) is zeker een bezoekje waard. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en het eten is echt top. De bediening is ook vriendelijk en er hangt een prettige sfeer. Hier komen we zeker nog een keer terug!

Patrice