Dezelfde dag van je grofvuil af!

In Amsterdam zijn zes Afvalpunten waar je gratis zes dagen per week van 8.00 tot 17.00 uur met je grofvuil en veel ander afval terecht kunt. Altijd handig als je meteen van je afval af wilt! Tevens werk je goed mee aan het scheiden van afval.


Afval

Niet alleen als je verhuist zit je met spullen waar je het liefst direct vanaf wilt. Andere voorbeelden genoeg. Als je lekker aan het opruimen bent, meer ruimte wilt hebben op je balkon, of aan het klussen bent, dan blijft er vaak van alles over. Oude apparaten, hout, tuinafval en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Spullen die je niet gewoon in de zak of de afvalcontainer kwijt kunt. Daarvoor zijn ze te groot of ze bevatten misschien wel schadelijke stoffen (chemisch afval) dat apart moeten worden ingeleverd.

Waardevolle grondstoffen
Bedenk dan dat veel van deze spullen vaak nog heel waardevol zijn. En ook belangrijk: door je grofvuil goed te scheiden en apart in te leveren kan je enorm veel bijdragen aan hergebruik en recycling. Daarmee investeer je dus in een duurzame toekomst.

Waar kan je met je grofvuil naar toe?
Je hebt de volgende keuzes om echt alles uit je grofvuil te halen:

  • Bruikbare spullen en apparaten die het nog goed zijn kun je het best inleveren bij de kringloopwinkel.
  • Oude apparaten geef je mee aan de leverancier als hij een nieuwe bij je thuis brengt.
  • Kapotte meubels en apparaten, bouw- en sloopafval, maar ook tuinafval kun je naar een van de zes Amsterdamse Afvalpunten brengen; dat is gratis voor particulieren. Dan hoef je niet te wachten op de vaste dag dat de reiniging het ophaalt. En blijft de buurt ook nog eens mooi schoon.

afvalpunt7282-2

Waar vind je de Afvalpunten?
In Amsterdam zijn zes Afvalpunten waar je zes dagen per week van 8.00 tot 17.00 uur gratis met je grofvuil en veel ander afval terecht kunt. De adressen zijn:

  • Cruquiusweg 90
  • Henk Sneevlietweg 22
  • Meerkerkdreef 31
  • Rozenburglaan 1
  • Seineweg 1
  • Struisgrasstraat 33a

Voor openingstijden en andere informatie over het scheiden van afval kun je terecht op www.amsterdam.nl/afval.

Eruit halen wat erin zit
Op ieder Afvalpunt staan verschillende open containerbakken om de verschillende soorten grofvuil gescheiden in te doen. Die bakken gaan naar gespecialiseerde verwerkers waar alles wordt gesorteerd en gedemonteerd. Vervolgens wordt dat materiaal weer ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Zo bespaar je dus veel energie en hoeven er geen schaarse grondstoffen worden aangesproken. En zeg nu zelf: dat geeft je toch een goed gevoel?!