Waar moet je zijn als je ergens rustig wilt studeren, gebruik wilt maken van razendsnelle WiFi of inspiratie op wilt doen? In een van de zestien vestigingen van de Bibliotheek Midden-Brabant natuurlijk! In de Bibliotheek Tilburg Centrum, onze centrale vestiging, hebben wij veel faciliteiten voor jou als student. Je bent welkom voor een verhaal of voor informatie, als boek of digitaal, in welke vorm dan ook.

Natuurlijk vind je in de Bibliotheek Tilburg Centrum veel boeken. Spannende romans, bestsellers, maar ook informatieve boeken: handig voor dat ene essay of je scriptie. Vraag aan een van onze medewerkers om (boeken) tips. Wist je dat we ook games, luisterboeken, dvd’s, tijdschriften en strips hebben? In de Bibliotheek Tilburg Centrum kun je in ons Digilab de nieuwste hard- en software uitproberen. Ook vindt er regelmatig een hackathon plaats. www.bibliotheekmb.nl/digilab

Kom overleggen en studeren
Met de gratis snelle WiFi en goede koffie heeft de Bibliotheek Tilburg Centrum een prima werksfeer om aan projecten te werken of samen te studeren. Liever even in stilte blokken? Reserveer dan gratis een studiecabine zodat je in alle rust kunt werken of leren voor belangrijke tentamens. Met alle informatie die de bibliotheek te bieden heeft binnen handbereik, kun je je perfect voorbereiden. Even een break nodig? In leescafé De Kleine Prins kun je terecht voor heerlijke broodjes en koffie.

Als student kun je in de bibliotheek onbeperkt gratis internetten via onze pc’s en WiFi. Ook kun je natuurlijk gebruikmaken van onze uitgebreide collectie boeken, dvd’s, cd’s, kranten, tijd schriften en digitale bronnen. Wist je bijvoorbeeld dat je in de bibliotheek gratis kunt oefenen voor je rijexamen theorie?

Bibliotheek Nieuwe Stijl
De Bibliotheek is aan het veranderen. Nog steeds willen we de wereld van mensen groter maken. Mensen uitdagen verder te kijken. Mensen helpen verder te komen. Dit doen we allang niet meer alleen door boeken uit te lenen. En dit doen we allang niet meer alleen in onze vestigingen. Wij stimuleren en organiseren het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen. Aan de hand van onze rijke collectie, maar ook door een podium te bieden en een werkplaats te creëren. Dit doen we samen met andere organisaties en met onze gebruikers. Bibliotheek Nieuwe Stijl dus. 

www.bibliotheeknieuwestijl.nl

Verhuizing naar de Spoorzone
Er wordt volop gewerkt aan de LocHal, de monumentale locomotiefwerkplaats direct achter het station van Tilburg. Nog dit jaar verhuist de Bibliotheek naar deze nieuwe locatie in de Spoorzone. Op deze nieuwe plek is er niet alleen voor onze rijke collectie ruimte, ook bieden wij een podium en een werkplaats. Dit doen we samen met andere organisaties en met onze gebruikers.

Op Facebook blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen.


Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.bibliotheekmb.nl.

Volg ons ook: