De universiteit voor denkers en doeners

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal georiënteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de maatschappij.

De internationale oriëntatie uit zich in het grote aantal uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse universiteiten en de jaarlijkse toestroom van buitenlandse studenten naar de EUR.

De opleidingen
De EUR biedt twintig bacheloropleidingen, vijftig masteropleidingen en -programma’s en meer dan 140 postacademische opleidingen. Een complete opleiding bestaat bijna altijd uit een bachelorfase en een masterfase. Een bacheloropleiding duurt drie jaar en deze sluit direct aan bij een masteropleiding.

Je staat er niet alleen voor
Elke opleiding besteedt aandacht aan de introductie van hun eerstejaars. Dat gebeurt vaak in de vorm van een mentoraat, waarbij ouderejaars groepjes nieuwe studenten opvangen en ondersteunen aan het begin van hun studie. Zo word je bijvoorbeeld geholpen bij het vinden van de beste studiemethoden.

Campus
Het onderwijs vindt plaats op campus Woudestein en Hoboken. Campus Woudestein ligt in de groene en sfeervolle wijk Kralingen. De campus ligt nog geen tien minuten fietsen van het stadscentrum. De medische faculteit maakt onderdeel uit van het Erasmus Medisch Centrum (Eramus MC). Het Erasmus MC (Hoboken) is te vinden in het centrum van de stad.

Studiezalen
Om succesvol te kunnen studeren aan de Erasmus Universiteit staat je tijdens je studietijd een groot aantal faciliteiten ter beschikking. De EUR doet er alles aan om je zoveel mogelijk behulpzaam te zijn bij je studie en biedt daarvoor een aantal mogelijkheden. Je hebt de beschikking over een groot aantal studie- voorzieningen zoals bibliotheken met uitgebreide collecties wetenschappelijke literatuur en ruime ICT-voorzieningen.

Sporten
Sporten is gezond en de EUR vindt het dan ook belangrijk dat je ook als student betaalbaar moet kunnen sporten. Op de campus vind je een sportgebouw. Hier kun je allerlei sporten beoefenen. Ook zijn er diverse sport- verenigingen waar je met andere studenten samen kunt sporten.

Campus Woudestein
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Faculteitsgebouw Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 50
3015 GE Rotterdam
(010) 408 11 37

www.eur.nl/studiekeuze