Fietsdepot Den Bosch

Ben je jouw fiets kwijt in ‘s-Hertogenbosch? Kijk dan in het digitale fietsdepot. Hierin staan de fietsen vermeld die van straat zijn gehaald. Deze verzamelen we in het fietsdepot. Je vindt het fietsdepot op het terrein van Weener XL, aan de Van Herpenseweide 1 (ingang Adelheidstraat).

Om welke fietsen gaat het?
Rondom het station worden al langer fout gestalde fietsen en fietswrakken verwijderd. Hier geldt een stallingverbod buiten de rekken. Zo wordt de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut. Om fietsdiefstal terug te dringen zijn buiten preventieteams actief. Zij gaan met scanners op zoek naar gestolen fietsen. De fietsen die door deze teams van straat zijn gehaald, worden verzameld in het Fietsdepot ’s-Hertogenbosch. Via deze website kun je kijken of je fiets daar staat. De registratie is aangesloten op een landelijke databank. Straks kun je zelf zien of je fiets bij de gemeente in depot staat.

Wat gebeurt er met de fietsen?
Alle fietsen, worden na registratie en opslag drie maanden in het fietsdepot bewaard. Hierna worden de fietsen verkocht aan Vindingrijk. Zij verkopen de fietsen en onderdelen in hun winkel(s). Het Fietsdepot verkoopt dus zelf geen fietsen. Gestolen fietsen worden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Is die niet te achterhalen dan wordt het frame doorgeslepen. De onderdelen worden als dat kan opnieuw gebruikt. “Gestolen fietsen die we dus niet terug kunnen geven aan de eigenaar worden niet teruggebracht op straat. Zo dragen we bij aan het voorkomen van hergebruik van gestolen fietsen”, aldus Edwin Willems van Stadstoezicht.

Afspraak inplannen?
Wij hebben op de site van verlorenofgevonden.nl een digitale agenda waar de burger een afspraak kan plannen.

www.s-hertogenbosch.nl/fietsdepot