iDoe Leiden

Wie bij vrijwillig inzetten alleen denkt aan wandelen met ouderen heeft het goed mis. Het is mogelijk op allerlei manieren. Van culturele evenementen tot sport en van ICT tot een bestuursfunctie, alles is mogelijk!

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 25 jaar heeft zich het afgelopen jaar weleens vrijwillig ingezet en geef ze eens ongelijk! Naast het ontwikkelen van eigen talenten en vaardigheden wordt jouw cv aangevuld, krijg je voldoening en leer je ook nieuwe mensen kennen!

Graag bezig zijn
Derdejaars Joost is zo iemand: “Ik ben graag bezig en heb altijd het idee dat ik iets wil doen om een steentje bij te dragen. Of dat nou bij een kunstcentrum of bij een sportclub is. Het moet in elk geval iets zijn wat mijn interesse heeft. Ik ben goed in ICT en zet me nu een paar keer per jaar kortdurend in voor verschillende organisaties.”

iDOE is blij met Joost en vindt het belangrijk dat ook andere studenten zich inzetten op een manier die het beste bij ze past en dat ze doen wat ze leuk vinden. Dan kunnen ze het meest betekenen voor Leiden. De wensen, ervaringen en talenten van mensen zijn bij ons het uitgangspunt. Of je nu van koken houdt, graag klust, verstand hebt van social media of het leuk vindt voor een groep te spreken: alles is mogelijk.

Wat je ervoor terug krijgt
Ook tweedejaars Lisa is via iDOE aan de slag gegaan, nadat een studiegenoot zich al had aangemeld. Toen ze op de site een profiel van zichzelf had aangemaakt en in de vrijwilligersbank stond, kreeg ze al snel een reactie van een project. Zij zagen dat Lisa graag andere mensen iets leert en zich voor jongeren wil inzetten en vroegen haar voor hun scholierenhuiswerkgroep.

Lisa vertelt: “Eerst twijfelde ik om me vrijwillig in te zetten, want ja, je krijgt er niet voor betaald. Maar nu merk ik hoe leuk het is en hoeveel je er wél voor terug krijgt.”

Wil jij je naast jouw studie ook inzetten om het Leidse maatschappelijke leven te verrijken? Meld je dan online aan bij iDOE en laat ons weten wat je graag zou doen en waar je goed in bent. Je kunt drie dagen per week ook langskomen op het Open Contactpunt; bekijk de website voor de openingstijden en adressen.

(071) 516 04 77
contact@i-doe.nl
www.i-doe.nl