Mayday is dé zeilvereniging voor studenten in Groningen. Het is een gezellige en actieve studentenvereniging die zeilen op verschillende niveaus aanbiedt. Mayday is eigenaar van het vlaggenschip van de RUG, de klipper ‘Nicolaas Mulerius’. Het schip wordt gebruikt als sociëteit en als opleidings- en wedstrijdschip. De klipper, die je ziet op de foto, ligt in het centrum van Groningen (bij Westerhaven). Hier vinden elke dinsdag en donderdag onze borrels plaats! 

Ook heeft de vereniging eigen valken, die bij het Paterswoldsemeer liggen. Hier worden lekkere recreatieve dagjes in gezeild, er worden wedstrijden gevaren én er worden CWO-gecertificeerde cursussen in gegeven. Ook is het mogelijk om CWO’s voor zwaardboot te halen. Verder heeft Mayday een wedstrijdboot, de J22, waarmee aan (inter-)nationale wedstrijden wordt meegedaan. Daarnaast is er ook een wedstrijdteam die zeilt op een Skûtsje.
Mayday 2

Mayday bestaat inmiddels uit ongeveer 280 leden en is voor veel van hen een belangrijk onderdeel van hun sociale activiteiten. Een groot deel van de leden is actief in verschillende commissies.Verder worden in het eerste jaar ploegen gevormd, waarmee je elke donderdag gezellig samen eet en naar de borrel kan. Wel is dit allemaal vrijblijvend, en zijn er geen verplichtingen binnen de vereniging. Daarnaast is het ook nog mogelijk om bij een dispuut te gaan. Binnen Mayday zijn er vier vrouwendisputen en twee mannendisputen. Daarnaast is er een mannelijk, een vrouwelijk en een gemengd zeilteam, die veel samen eten en zeilen.

Mayday 3

 

 

 

Gaan naar onze website voor meer informatie en om lid te worden!

Bekijk hier onze promofilm!