Ben jij die bierbuik ook helemaal zat? Kom dan sporten in sportcentrum Kardinge: Het grootste multifunctionele sportcentrum van Noord-Nederland. Kardinge ligt op 15 minuten fietsen vanaf het centrum en is makkelijk met de bus te bereiken.

Kardinge is de thuisbasis van verschillende sporten. Ook kan je kennis maken met nieuwe varianten van sport. Heb je een ACLO-sportbewijs? Dan krijg je korting op je zwem- of schaatskaartje.

Zwemmen
De zwembaden zijn het hele jaar geopend. Je kan recreatief zwemmen in het (golfslag) bad en voor de actieve zwemmer is er de mogelijkheid om baantjes te trekken of een leuke groepsles te volgen zoals HIIT AQUA. HIIT (High Intensity Interval Training) AQUA is een spectaculaire vorm van intervaltraining en ook de meest intensieve vorm van aquafitness. HIIT AQUA staat voor snelheid, power, kracht en is afwisselend en zeer actief.

Schaatsen
Van oktober tot eind maart kun je schaatsen in Kardinge. Kardinge beschikt over een 400m baan en een ijshockeyhal. Tijdens de recreatieve uren kan je hier rondjes schaatsen of lessen volgen. Wil je lid worden van een schaatsvereniging? Dan is studentenvereniging Tjas iets voor jou!

Tennis en squash
Ook kan je hier het hele jaar tennissen en squashen. Er zijn 9 squashzalen, 7 tennisbanen op het middenveld van de schaatsbaan en 3 buitenbanen. Deze kun je afhuren om lekker een balletje te slaan. Ook kun je lid worden van vereniging Smashing.