For a carefree student life!

De Student Union is de grote studentenkoepel in Enschede. Zij behartigt de belangen van zowel de verenigingen van de Universiteit Twente als de individuele Twentse student. Dit doen ze door de stem van de studenten te laten horen op beleidszaken door in gesprek te gaan met het College van Bestuur. Maar daarnaast zijn ze ook bezig om directe diensten te leveren en evenementen te organiseren voor UT studenten. Dit alles maakt dat de Student Union een unieke positie heeft in het Enschedese studentenleven.

Voor jou als student is de Student Union altijd bezig om jouw welzijn en academische vorming te bevorderen. Zo zijn er verschillende aanbiedingen voor studenten geregeld, waar onbeperkt gebruik van gemaakt mag worden. Daarnaast worden er lezingen en workshops georganiseerd, om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Ook zijn er vier studentengebouwen onder het beheer van de Student Union. Deze gebouwen zijn zo ingericht dat er het maximale voor jou als Enschedese student uit te halen valt. Een commissie Student Union organiseert daarnaast de introductieperiode voor de nieuwe studenten van de Universiteit Twente, welke bekend staat als één van de tofste intro’s van heel Europa!

Voor verenigingen regelt de Student Union allerlei praktische zaken. Zo kunnen er subsidies aangevraagd worden, kantoorruimtes gehuurd worden en hulp verkregen worden bij het oprichten van een nieuwe vereniging. Ook kan er geholpen worden met het afsluiten van nieuwe rekeningen of het afsluiten van contracten met externe partijen.

Dit is een kleine greep uit de onderdelen waar de Student Union verantwoordelijk voor is. Wil je meer over de Student Union te weten komen? Kijk dan gauw op haar website!

Web: su.utwente.nl
Email: studentunion@union.utwente.nl
Telefoon: 053-4898006

De Bastille, kamer 332
De Hems 10
7522 NL Enschede