Wil jij je inzetten als vrijwilliger? De Studentendesk Groningen is in Nederland de grootste in zijn soort. Met meer dan 1.100 vrijwilligers in ons systeem, acht commissies en talloze projecten en activiteiten is er altijd wel wat te doen!

Projecten
We organiseren uiteenlopende projecten. Zo lezen studenten voor aan visueel en meervoudig beperkte kinderen, worden studenten gekoppeld aan een eenzame oudere bij het project ‘Adopteer een Oma/Opa’ en krijgen kinderen hulp bij taalproblemen.

Commissies
Verder is de Studentendesk vele commissies rijk, zoals de Serious Request commissie, die zo veel mogelijk geld probeert op te halen voor 3FM Serious Request, de Sinterklaas Bestaat!-commissie, die elk jaar een groot sinterklaasfeest organiseert voor kinderen van de Voedselbank, en de Projectcommissie.

Activiteiten
Daarnaast organiseren we activiteiten zoals EHBO-cursussen, het Forward Voetbaltoernooi en Project GA! We werken samen met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en verschillende studenten- en studieverenigingen zoals Vindicat, FMF, Dizkartes, RKSV Albertus Magnus, Navigators en Gyas. Kortom: genoeg te doen!

Helpen of ideeën?
Wil jij anderen helpen en jezelf ontwikkelen? Of heb je zelf een goed idee voor een project? Stuur een mailtje naar studentendeskgroningen@rodekruis.nl of neem een kijkje op onze Facebookpagina.