Met ruim 2000 leden is de K.S.V. Sanctus Virgilius de grootste studentenvereniging van Delft. Al sinds 1898 heeft Virgiel de hoofddoelstelling om haar leden op sportief, cultureel en sociaal gebied te ontplooien.

Alle leden zijn iedere dag welkom om met elkaar te borrelen, maar daarnaast worden er ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Zo zijn er bijvoorbeeld uitjes naar het theater of wordt er een debat, kookworkshop of een sporttoernooi gehouden. Deze activiteiten zijn niet alleen ter ontspanning, maar vaak ook om er iets van op te steken.

Alles wat er op of vanuit Virgiel gebeurt, wordt georganiseerd door de leden zelf. Voor iedereen is er dan ook volop de mogelijkheid om op welke manier dan ook organisatorische vaardigheden op te doen tijdens zijn of haar Virgieljaren.

Hoe ziet de week van een Virgiliaan er uit?
Een Virgiliaan begint zijn week om maandag met zijn huis. Dit is de huisavond waarop veel huizen naar de toko komen om te borrelen met het huis. De bar gaat open om 5v5 en om 6 uur kunnen de huizen naar de eetzaal gaan om gezellig te gaan eten.

Dinsdag en donderdag zijn de borrelavonden voor de jaarclubs en de commissies. Om 5v5 gaat alles weer los. Ook de eetzaal is deze avonden open waar er dus een luxe of een dag maaltijd gegeten kan worden vanaf 6 uur. Woensdag is een relatief rustige avond, deze borrelavond is voor de jaren, op deze avond doet iedereen hun jaardas om. Op deze avond zijn de Virgilianen sporten en komen ze vaak nog een biertje achteraf doen op de toko.

De laatste avond van de week is de vrijdag. Om 5v5 mag er weer geschonken worden, ook deze avond is een rustige avond. Op deze avond zijn meestal het bestuur en de full-time commissies aan het borrelen. Ook op vrijdag zijn de trainingen van de onderverenigingen.

www.virgiel.nl