Weten hoe je doet waar je goed in bent?

Weten hoe je doet waar je goed in bent? Leer wat je leuk vindt! Persoonlijk, praktijkgericht en dichtbij. Dat is Windesheim Flevoland. De hogeschool met opleidingen op het gebied van Gezondheid en Welzijn; Business, Management en Communicatie; ICT en Techniek; Onderwijs.

Persoonlijk
Windesheim Flevoland is een kleinschalige hogeschool waar je als student zeker geen nummer bent. Al snel ken je al je docenten en medestudenten en zij kennen jou. Je hebt een vaste studentbegeleider met wie je je voortgang bespreekt. Daarnaast bieden we extra ondersteuning als dat nodig is. Je staat er tijdens je studie bij Windesheim Flevoland dus nooit alleen voor.

Praktijkgericht
Bij alle opleidingen staat de praktijk centraal. Je werkt al tijdens je studie volop samen met ondernemers, bedrijven en instellingen in de omgeving. Zo krijg je meteen een goede indruk van de beroepen waarin je straks aan het werk kunt. Via Comakerships lever je een echte bijdrage aan het bedrijf. Met een Comakership doe je onderzoek of voer je een project uit voor een organisatie. De producten die jij ontwikkelt worden daadwerkelijk toegepast in de organisatie. Ook tijdens de lessen maak je kennis met de praktijk, want we hebben veel ervaren docenten die vaak zelf nog in de praktijk werkzaam zijn.

Windesheim Almere

Dichtbij
Windesheim Flevoland staat midden in het centrum van Almere vlakbij het station. Dus altijd dichtbij en makkelijk bereikbaar voor studenten uit Flevoland en omgeving. Maar uiteraard kun je ook op kamers in Almere, een stad die goede en betaalbare woonruimte aanbiedt. De hogeschool werkt ook samen met verschillende instanties en bedrijven in de omgeving. En daar profiteer jij van tijdens je studie.

Studentenverenigingen
Om nog meer uit je studententijd te halen, kun je lid worden van een van de studentenverenigingen. [‘endzjin] en Bazinga! zijn al een paar jaar actief en hebben al flink wat leden. Ze organiseren feesten, excursies en studiebijeenkomsten. Nieuw is de Christelijke studentenvereniging Student Bite Almere. De naam voorspelt het al, ze beginnen elke activiteit met lekker eten. Wie van actief op het water houdt, kan lid worden van studenten roeivereniging Agon, surfvereniging de Zuiderzee of de Almeerse Studenten Zeilvereniging Aerides.

Assocatie Degree (AD)
Wil jij een baan op hbo-niveau, maar vind je vier jaar studeren te lang? Dan zijn onze Associate degree-opleidingen vast iets voor jou. Een AD is een internationaal erkende hbo-opleiding van twee jaar. Een AD sluit goed aan op een mbo-opleiding op niveau 4. Maar deze opleidingsvorm past ook goed bij jou als je de havo hebt afgerond en je niet meteen vier jaar wil vastleggen. Dit zijn de AD’s die we aanbieden:
• Bouwkunde
• Sales & Accountmanagement (verwacht)
• Officemanagement
• Ondernemen
• Software Development

Windes

Kom kennismaken!
Wil jij meer weten over een studie bij Windesheim Flevoland? Bezoek dan eens een open dag of kom een dag proefstuderen. Op windesheimflevoland.nl/kennismaken vind je een overzicht van deze dagen. Voor meer informatie kun je ook bellen met (088) 469 88 88 of mailen naar info@windesheimflevoland.nl

Open dagen
Zaterdag 12 november 2016
Zaterdag 28 januari 2017
Zaterdag 8 april 2017

De open dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur.

Sfeer proeven? Weten wat onze studenten doen? Volg ons op social media!