Kijk op verlorenofgevonden.nl of bel het depot

Heb jij je fiets gestald in het stations gebied van Enschede, maar niet meer opgehaald? Na 28 dagen wordt jouw tweewieler verwijderd door Het Depot in opdracht van de Gemeente Enschede. Alle fietsen worden geregistreerd en 3 maanden bewaard.

De stations staan er vol mee: weesfietsen. Om voldoende stallingsruimte te behouden, houdt Het Depot regelmatig opruimingsacties.

Hoe werkt het?
Het Depot labelt alle fietsen die langer dan 28 dagen ongebruikt in een stalling staan. De eigenaar krijgt vervolgens twee dagen de tijd om de tweewieler op te halen. Gebeurt dit niet, dan gaat de fiets naar Het Depot. Daar kan de eigenaar de fiets ophalen.

Fiets kwijt?
Kijk op www.verlorenofgevonden.nl. Staat jouw fiets online, dan kun je deze tegen een vergoeding van € 12,50 ophalen bij Het Depot. Vergeet niet je fietssleutel en identiteitsbewijs mee te nemen.

Adresgegevens en openingstijden
Openingstijden: Elke werkdag van 9.00 – 15.30 uur
Adres: Euregioweg 310 | 7532 SN Enschede | Tel. 053 481 8008

Nieuwe eigenaar
Fietsen die niet binnen drie maanden na verwijdering worden opgehaald bij Het Depot, krijgen een opknapbeurt. Op naar een nieuwe eigenaar!

Voorkom fietsdiefstal!
Blijf dieven een stap voor met deze tips:

  • zet je fiets altijd en overal op slot, ook als je maar even weg bent;
  • gebruik minstens twee goede sloten;
  • zet je fiets altijd vast aan een voorwerp zoals een paal of een fietsenrek;
  • maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) fietsenstallingen in de omgeving;
  • registreer je fiets. Noteer merk, type, kleur, framenummer, fietschip, slotnummer en sleutelnummer. Bewaar dit formulier goed, bijvoorbeeld tussen je verzekeringspapieren.

Toch gestolen? Doe aangifte bij de politie! Neem het formulier waarop je de unieke kenmerken van jouw fiets geschreven hebt mee. Het verhoogt namelijk de kans dat jouw fiets weer teruggevonden wordt.

Meer tips: www.enschedefietsstad.nl/veiligstallen