Ga je studeren in Delft? Leuk! Delft is een fantastische studentenstad en biedt de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. Hier lees je wat er in Delft te doen is op het gebied van onderwijs, uitgaan, bijbanen, kamers en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studentenstad Delft
In Delft wonen ruim 18.000 en studeren zo’n 28.300 studenten. Er zijn 2 hogescholen en 2 universiteiten. Wil jij gaan studeren in Delft? Ontdek hier wat deze stad je te bieden heeft.

Op kamers
Je wil graag wonen in je nieuwe studentenstad. Het vinden van woonruimte is niet makkelijk, want de druk op de woningmarkt is groot. Daarbij moet je jouw kamer ook nog inrichten met leuke spulletjes.

Onderwijs en Studentenverenigingen
Je studietijd kun je zelf leuker maken. Studeren doe je zowel bij de onderwijsinstelling als bij de lokale bedrijven of instellingen die jou graag een leeropdracht of stage bieden. In Delft kun je o.a. studeren aan de TU Delft en Hogeschool InHolland. Neem ook eens een kijkje bij een van de studentenverenigingen of studieverenigingen, zoals de Delftsche Studenten Bond, Sanctus Virgilius en het Delftsch Studenten Corps.

Bijbanen en Vrijwilligerswerk
Hoe kom je als student aan een bijbaan of vrijwilligerswerk in Delft? Wij hebben alvast een aantal goede tips en kanalen voor je verzameld.

Eten, Drinken en Uitgaan
Waar kun je lekker eten, waar is dat feestje en wie bezorgt de lekkerste pizza? Hou ook de kalender van de bioscopen en poppodia in de gaten voor de beste films en optredens.

Lifestyle en Shoppen
Waar zijn betaalbare en goede kappers, waar print ik mijn scriptie, waar vind je leuke winkels, waar koop ik een fiets, is er een bankrekeningen voor studenten en waar kan ik studieboeken kopen?

Cultuur
Wat kun je doen in jouw studentenstad op cultureel gebied? Ga eens naar een museum, breng een bezoekje aan een van de theaters of kijk of er een leuke toneelvereniging is.

Gezondheid
Een nieuwe stad betekent ook een nieuwe huisarts en tandarts voor studenten. Schrijf je meteen in, dan ben je verzekerd van goede zorg bij jou in de buurt. Ga je op reis? Denk dan aan de juiste vaccinaties. Heb je last van studiestress of bepaalde angsten? Dan zijn er psychologen die je wellicht kunnen helpen.

Sport
Naast studeren is het heerlijk om lekker te sporten. Goed voor lichaam en geest, maar je ontmoet er ook weer leuke nieuwe mensen.

Autorijscholen
Heb je nog geen rijbewijs en wil je die wel graag halen? Dan is het wel zo leuk om dit te doen in je nieuwe studiestad. Dan leer je meteen de weg goed kennen! Studenten krijgen veelal interessante kortingen.

Gemeente
Weleens gedacht aan het scheiden van afval? Nu je wellicht niet meer thuis woont, moet je toch weten hoe de gemeente omgaat met het scheiden van afval. Ook op het gebied van fietsenstallingen en gestolen fietsen hebben gemeentes regels en tips.

Laatste berichten uit Delft