Een kamer vinden
Een geschikte kamer vind je niet zomaar. Daar is tijd en een beetje mazzel voor nodig. Natuurlijk wil jij niet eindigen in een veredelde bezemkast, maar dat willen al die andere woningzoekenden ook niet.

Tips voor het zoeken naar een passende studentenkamer

Rechten en plichten als huurder
Je eigen woning is een feit. En nu? Weet jij onder welke voorwaarden je de kamer kunt betrekken en welke kosten je hier aan kwijt bent? De kosten bestaan waarschijnlijk niet alleen uit de huurprijs.

Zorg dat je je rechten en je plichten als huurder kent!

Slim spullen kopen
Als je op kamers gaat heb je meestal niet het geluk dat je voor een leuk prijsje een grote kamer krijgt aangeboden. Je zult dan al je spullen in een klein kamertje moeten proppen. Het komt vaak voor dat er een gedeelde douche, keuken en woonkamer is. In dat geval krijgt je te kampen met huisgenoten.

Hier vind je een aantal tips om zoveel mogelijk uit jouw kamertje te halen

Een veilig studentenhuis
Onderzoek naar woningbranden laat zien dat de meeste branden zijn veroorzaakt door de bewoners zelf. Onachtzaamheid en onvoorzichtigheid met vuur bij het branden van kaarsen, koken en tijdens het klussen zijn samen met nonchalante rookgewoonten de meest voorkomende oorzaken van brand. Het voorkomen van brand is dus vaak eenvoudiger dan je denkt, én kun je in de meeste gevallen zelf.

Tips voor een veilig huis