De spin in het web van het Amsterdamse studentenleven

ASVA strijdt voor de belangen van alle 155.000 Amsterdamse studenten. Iedere student heeft recht op kwalitatief goed onderwijs en op een betaalbare kamer in Amsterdam. ASVA vecht voor toegankelijk onderwijs en spreekt met onderwijsinstellingen over verbetering van de onderwijskwaliteit. ASVA kaart de woningnood aan bij de gemeente en lobbyt voor meer betaalbare studentenhuisvesting in Amsterdam.

Daarnaast is ASVA de spin in het web van het Amsterdamse studentenleven: ASVA houdt studenten op de hoogte van belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering en huisvesting. Tevens verbindt ASVA studieverenigingen, ondersteunt studenteninitiatieven en bevordert een actief studentenleven door bijvoorbeeld de organisatie van de eerstejaarsintroductie van de HvA.
Om het studentenleven makkelijker te maken, biedt ASVA een aantal diensten aan. Zo helpen we studenten met al hun vragen via onze studentenbalie, voorzien we honderden studenten van gratis rechtshulp, verkopen we bijna 1000 goedkope fietsen per jaar, verhuren we onze bakfiets, geven we trainingen aan actieve studenten en bemiddelen we in kamers.

ASVA studentenunie
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
020-5253137
asva.nl