Samen aan de bak

Afvalscheiding is goed voor het milieu én je portemonnee! Door afval goed te scheiden blijven kostbare grondstoffen behouden. Als student zit je soms met spullen waar je het liefst direct van af wilt. Bij verhuizing of bij een drastische opruiming komt er bijvoorbeeld veel rommel vrij. Spullen als oude apparaten, fietsmateriaal, hout- en tuinafval kun je lang niet altijd bij je restafval kwijt. 

Maar waar moet je heen met dat afval?

  • Grofvuil wordt drie keer per jaar gratis afgehaald. Kijk voor de data in de afvalkalender.
  • Oude apparaten lever je in bij de witgoedspecialist of op de milieustraat.
  • Afval dat niet in de Sortibak (grijze container) of ondergrondse container past kun je zes dagen in de week gratis kwijt bij de milieustraat. Kijk voor de exacte voorwaarden op omrin.nl.

Geen vervoer? Huur de gratis bakfiets!
Krijg je je afval niet naar de milieustraat? Leen de gratis bakfiets of aanhangwagen. Je betaalt slechts een borg van €50,- voor de bakfiets, en €100,- voor de aanhangwagen. Reserveer ruim van te voren.

Bruikbare spullen naar kringloopwinkel Estafette
Wil je af van bruikbare spullen die in goede staat verkeren? Breng ze naar kringloopwinkel Estafette aan de Zwettestraat 9-15. Estafette te ver? Maak een afspraak met SYP van Omrin. Zij halen bruikbare spullen gratis bij je op!

Meer informatie
Download de Omrin Afvalapp! Een app met alle informatie over het wat, waar, wanneer en hoe rond afvalinzameling. Kijk op www.omrin.nl/mobile.

Tijdens kantooruren kun je terecht bij het Service Ynformaasje Punt (SYP) van Omrin op 0900–2100215.

Milieustraat Leeuwarden

Adres:
Greunsweg 86, 8937 AN Leeuwarden

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 16.30 uur
zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur

Vergeet je milieupas niet!