Het Eindhovens Studenten Corps is opgericht in 1957. Het is de oudste, grootste en actiefste studentenvereniging van Eindhoven. Lid zijn van het Eindhovens Studenten Corps houdt in dat jij ervoor kiest om een veelzijdig studentenleven tegemoet te gaan. Het E.S.C biedt je de mogelijkheden om het maximale hieruit te halen.

Het E.S.C kent veel verschillende facetten. Naast dat er geborreld wordt in onze sociëteit, wordt er gesport, gestudeerd, wonen leden samen, gaan leden samen op vakantie, wordt er gefeest in onze eigen studentenkroeg ‘De Ballenbak’ en ontwikkelen leden zichzelf door commissie- en bestuurswerk.

Disputen en jaarclubs
Op dit moment telt het E.S.C elf disputen en één dispuut in oprichting. Disputen kennen meerdere jaarlagen. Elk jaar komen hier drie of vier nieuwe eerstejaars bij. Deze disputen hebben allemaal een eigen huis, waarin dispuutsleden met elkaar wonen en activiteiten organiseren.

Een dispuut is meer dan alleen een gezelligheidsbron; het is een ’thuisbasis’
om je lief en leed mee te delen. Het is een vriendenclub die je ook tot ver na je studententijd regelmatig zal bezoeken.

Een jaarclub is een groep van ongeveer vijftien jongens of meisjes die in hetzelfde jaar lid zijn geworden. Samen met je jaarclubgenoten ontdek je de verschillende aspecten van de vereniging. Elke donderdag dineren en borrelende jaarclubs op de sociëteit. Ook buiten de sociëteit zijn jaarclubs actief, je komt ze regelmatig in de stad en op andere studentenfeesten tegen.

Commissies en ontspanning
Binnen het Eindhovens Studenten Corps is er veel ruimte voor zelfontplooiing. Naast een groot netwerk opbouwen en veel mensen leren kennen, kan men ook commissies vervullen. De vereniging wordt gedraaid door en voor studenten, het hele jaar door. De sporten die leden in E.S.C-teamverband beoefenen zijn hockey, voetbal, zaalvoetbal. Ook zijn er leden actief met toneel of staan ze als DJ te draaien op allerlei feestjes.

Lid worden?
Wil jij ook vriendschappen voor het leven, legendarische feesten mee maken en ontzettend veel ontwikkelingsmogelijkheden? Ben jij ook benieuwd of het lidmaatschap bij E.S.C de juiste keuze voor jouw studententijd is? Kom dan een kijkje nemen tijdens de intro en schrijf je in!

intro.hetesc.nl