Wanneer jouw fiets niet in de daarvoor bestemde rekken staat of wanneer hij eerder een wrak dan een fiets was, dan kan het zijn dat deze is verwijderd. Als dit het geval is kan jij bij de AFAC terecht om je fiets op te halen.

Wat doet de AFAC?
In opdracht van de gemeente Zwolle worden door de AFAC fietsen die in de stationsomgeving staan verwijderd. Dit zijn voornamelijk wrakken en foutief gestalde fietsen. Ook fietsen die door de politie in beslag genomen zijn of gevonden worden komen bij de AFAC terecht. Alle fietsen worden gecontroleerd op diefstalsignalering. Teruggevonden en gestolen fietsen worden binnen de gemeente Zwolle gratis thuisbezorgd. De fietsen worden drie maanden bewaard. Fietswrakken worden twee weken bewaard. Als jij jouw fiets gratis wilt laten graveren kan je ook bij de AFAC terecht.
Afac

AFAC publiceert de gevonden fietsen op www.verlorenofgevonden.nl met een foto en bijzondere kenmerken. Je kunt de site doorzoeken om te zien of jouw fiets bij de AFAC staat.

Volg de volgende stappen om de website te doorzoeken:
1. Ik ben iets verloren
2. Ik wil zoeken in de gevonden voorwerpen
3. Geef aan dat u een fiets zoekt in Zwolle

Als je jouw fiets hier aantreft, kun je contact opnemen met de AFAC: (038) 421 42 11. Of mail naar afac@zwolle.nl.

Voor het ophalen van je fiets is legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) verplicht. Vergeet niet je fietssleutel en geld of pinpas mee te nemen, want anders kan de AFAC jouw fiets niet teruggeven. De ophaalkosten bedragen 15 euro.

Fiets gestolen?
Doe dan aangifte bij de politie. Dat kan telefonisch via telefoonnummer: 0900-8844 of via internet www.politie.nl/aangifte. Zorg wel dat je zoveel mogelijk gegevens van de fiets bij de hand hebt!

Jaarlijks worden duizenden fietsen gecontroleerd op diefstal bij o.a. de AFAC. Aangifte doen heeft dus zin!

Adres en openingstijden
Adres: Derk Buismanstraat 23 (een zijstraat van de Oosterlaan bij het station).
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur (op donderdag tot 19.00 uur).