Wanneer jouw fiets niet in de daarvoor bestemde rekken staat of wanneer hij eerder een wrak dan een fiets was, dan kan het zijn dat deze is verwijderd. Als dit het geval is kan jij bij de AFAC terecht om je fiets op te halen.

Wat doet de AFAC?

In opdracht van de gemeente Zwolle worden door de AFAC fietsen die in de stationsomgeving staan verwijderd. Dit zijn voornamelijk wrakken en foutief gestalde fietsen. Ook fietsen die door de politie in beslag genomen zijn of gevonden worden komen bij de AFAC terecht. Alle fietsen worden gecontroleerd op diefstalsignalering. Teruggevonden en gestolen fietsen worden binnen de gemeente Zwolle gratis thuisbezorgd. De fietsen worden drie maanden bewaard. Fietswrakken worden twee weken bewaard. Als jij jouw fiets gratis wilt laten graveren kan je ook bij de AFAC terecht.
Afac

Legitimatie verplicht
Bij de AFAC kun jij terecht om te informeren of jouw fiets daar opgeslagen staat. Als jouw fiets bij de AFAC staat, kun je deze alleen terug krijgen als jij kunt aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent. Let op: neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart, verblijfsdocument), fietssleutels geld en/of pinpas mee. De kosten hiervoor bedragen € 15,-.

Fiets gestolen?
Doe dan aangifte bij de politie. Dat kan telefonisch via telefoonnummer: 0900-8844 of via internet www.politie.nl/aangifte. Zorg wel dat je zoveel mogelijk gegevens van de fiets bij de hand hebt!

Jaarlijks worden duizenden fietsen gecontroleerd op diefstal bij o.a. de AFAC. Aangifte doen heeft dus zin!

Waar zit de AFAC?
De AFAC bevindt zich aan de Derk Buismanstraat 23. Vanaf het station staan er rode borden die de richting naar de AFAC wijzen AFAC is van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur geopend.

www.verlorenofgevonden.nl