Wanneer jouw fiets niet in de daarvoor bestemde rekken staat of wanneer hij eerder een wrak dan een fiets was, dan kan het zijn dat deze is verwijderd. Als dit het geval is kan jij bij de AFAC Zwolle terecht om je fiets op te halen.

Wat doet de AFAC?
De Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) verwijdert in Zwolle hinderlijk gestalde fietsen en fietsen die langer dan twee weken in de rekken bij het station staan. Ook fietsen die door de politie in beslag zijn genomen of gevonden worden komen bij de AFAC terecht. Alle fietsen worden gecontroleerd op diefstalsignalering. De fietsen worden acht weken bewaard.

Fiets kwijt?
De AFAC publiceert de gevonden en verwijderde fietsen op www.verlorenofgevonden.nl met een foto en bijzondere kenmerken. Je kunt de site doorzoeken om te zien of jouw fiets bij de AFAC staat. Als je jouw fiets hier aantreft, bel met de AFAC op (038) 421 42 11 of mail naar afac@zwolle.nl.

Legitimatie verplicht
Bij de AFAC kun jij ook terecht om te informeren of jouw fiets daar opgeslagen staat. Als jouw fiets bij de AFAC staat, kun je deze alleen terugkrijgen als je kunt aantonen dat je de rechtmatige eigenaar bent. Let op: neem een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart, verblijfsdocument), fietssleutels, geld en/of pinpas mee. De kosten hiervoor bedragen € 15,-.

Fiets gestolen?
Doe dan aangifte bij de politie. Dat kan telefonisch via telefoonnummer: 0900 – 8844 of via internet www.politie.nl/aangifte. Zorg wel dat je zoveel mogelijk gegevens van de fiets bij de hand hebt! Jaarlijks worden duizenden fietsen gecontroleerd op diefstal bij onder andere de AFAC. Aangifte doen heeft dus zin!

Waar zit de AFAC?
Je vindt de AFAC aan de Derk Buismanstraat 23. Vanaf het station staan er rode borden die de richting naar de AFAC wijzen. Kijk voor de openingstijden op www.zwolle.nl/afac.