De beste nieuwe muziek check je in een 16e-eeuwse gevangenis

Welke acts zijn nu echt booming? Wie zie je over een jaartje op de grote festivals? In Leeuwarden ontdek je upcoming acts ‘gewoon’ in de oude gevangenis. De voormalige theaterzaal van De Blokhuispoort is nu Podium Asteriks, waar je iedere vrijdagavond voor € 7,50 toonaangevende dj’s, hiphop, harde gitaren en singer-songwriters van over de hele wereld ontdekt.

Programma 2018:
14-9-2018 – Idefix: Abdomen + Blackboxred
We openen het seizoen met lokaal toptalent, beiden niet weg te denken uit de Friese muziekscene: Abdomen en Blackboxred. Een avond vol gitaargeweld, grunge en sexyness.

28-9-2018 – Yallah! Yallah!
Moderne en traditioneel Arabische grooves. Met Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon en trap uit Syrië, Palestijnse hiphop, plus natuurlijk talloze andere vibes. Neem je danspassen mee, want dit gaat hard!

11-10-2018 – Claw Boys Claw
Met 35 jaar op de teller is de Nederlandse band Claw Boys Claw nog steeds een stomende en stampende rock-machine. De band van Peter te Bos (vormgever van Lowlands) komt naar Leeuwarden met een kersverse nieuwe plaat.

19-10-2018 – Die Nerven
Het schizo-drietal uit Stuttgart is terug! In 2016 stond de band al denderend op Welcome To The Village en dit jaar speelden ze Eurosonic omver. Uit de underground gekropen om het langverwachte vierde album Fake (2018) ten gehore te brengen. Die Nerven brengt een stevige dosis herrie die doet denken aan bands als Bauhaus, SonicYouth, Mission of Burma en Wipers.

20-11-2018 – Lucky Fonz III
In 2016 brengt hij de plaat In Je Nakie Uit. Met een grote veelzijdigheid aan genres. Zo hoor je smartlappen, hip-hop, drum ’n bass, folk en happy hardcore voorbijkomen. Lucky Fonz III voegt het allemaal samen tot een prettig, soms gestoord geheel. Smaakt een beetje zoals de perfecte cocktail: fris, brutaal, eerlijk en bitterzoet.

7-12-2018 – Kim Janssen
Verhalende liedjes met een perfecte balans tussen orkestrale pracht en zorgvuldig uitgewerkte arrangementen. Met blazers, piano, viool en poëtische zang, die elkaar briljant aanvullen en afwisselen. Verwacht een imponerende show met magnifieke, gedragen nummers. Groots van opzet en toch ingetogen.

www.podiumasteriks.nl