Maar natuurlijk wel met Hollandse tomaten!

Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 45 minuten inclusief oventijd

 

Benodigdheden:

  • 250 gram chorizo, fijngesneden
  • 8 tomaten, gehalveerd
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1/2 pakje deeg voor hartige taart (à 450 gram diepvries)
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 3 el peterselie, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en wat zout
  • 1 lage taartvorm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bak de chorizo uit in een droge koekenpan. Schep de ui erdoor en laat 5 minuten meebakken. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een grote ronde lap. Bekleed hiermee de taartvorm en snijd het overtollige deeg langs de rand weg.
  2. Klop de eieren met de slagroom en zout en peper. Roer het chorizomengsel en de peterselie erdoor en doe het in de vorm. Leg de gehalveerde tomaten met het snijvlak naar boven erin en druppel de olijfolie erover.
  3. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar. Laat hem even afkoelen en snijd hem in punten.

310 kilocalorieën per portie.