Wageningen University (WU) onderscheidt zich van andere universiteiten. Het aandachtsgebied is gezonde voeding en leefomgeving. Zij concentreren zich op gezondheid, leefstijl en levensomstandigheden, op voeding en voedselproductie en op natuur en leefomgeving. Concreet ben je bijvoorbeeld bezig met klimaatverandering of gezonde voeding of de biodiversiteit van de oerwouden of de zee.

De universiteit vormt samen met belangrijke Nederlandse onderzoeksinstellingen op het gebied van Life Sciences Wageningen University & Research centre. Zo bieden zij studenten en medewerkers een internationaal georiënteerde werk- en studeeromgeving en een combinatie van onderwijs en onderzoek die uniek is in de wereld.

De opleidingen
Wageningen University heeft opleidingen op het gebied van:
• Dieren en planten
• Gezondheid
• Maatschappij en economie
• Natuur
• Omgeving
• Technologie

Een opleiding aan Wageningen University geeft je veel keuzemogelijkheden. Je kunt je heel specifiek richten op jouw interessegebied, maar je kunt ook kiezen voor een heel brede deskundigheid. Docenten en studieadviseurs willen je daar graag behulpzaam bij zijn. Na
een opleiding bij Wageningen University kun je veel kanten op. Vaak werk je bij (internationale) overheden en multinationals.

Wageningen Wereldwijd
Wageningen University is in Europa de belangrijkste universiteit op het gebied van Life Sciences en wereldwijd een van de beste. Onderzoekers en docenten van Wageningen University werken over de hele wereld aan innoverende projecten. Studenten maken gebruik van dit internationale kennisnetwerk door hun stages en afstudeeronderzoek te doen in Costa Rica, Kenya, India, Australië of waar ze maar willen. En door de uitstekende reputatie van Wageningen University ben je als student, en later als afgestudeerde, overal welkom. Wil je een half jaar of langer in het buitenland studeren? Een student van Wageningen University kan over de hele wereld terecht.

De beste universiteit van Nederland
Voor de vijftiende keer op rij is Wageningen University door de Keuzegids Hoger Onderwijs uitgeroepen tot de beste universiteit van Nederland. Dat danken ze aan de kwaliteit van de opleidingen, de persoonlijke begeleiding en aanpak en aan de studentenvoorzieningen. Met name de sportfaciliteiten zijn uitstekend, en Wageningen is een levendige studentenstad. Je studeert in een van de splinternieuwe onderwijsgebouwen op de campus. Daar heb je de beschikking over de beste computer- en bibliotheekvoorzieningen. Niet voor niets is Wageningen University de snelst groeiende universiteit van Nederland.

Droevendaalsesteeg 2 (gebouw 102)
6708 PB Wageningen
(0317) 48 48 48
www.wageningenuniversity.nl