In het centrum van Nijmegen is veel ruimte om je fiets te stallen. Er zijn een aantal veilige, overdekte fietsenstallingen. Op de mobiliteitskaart kun je zien hoe en waar je jouw fiets in een rek of stalling moet zetten in het centrum van Nijmegen. Daarnaast vind je meer info over fietsenstallingen op de kaart.

Op de plattegrond zie je het handhavingsgebied bureau Toezicht & Handhaving voor de fietsregulering. Zij houden toezicht binnen het gekleurde gebied hoe de fietsen zijn gestald.

Soms in een klem
In het blauwe gebied (zie bovenstaande plattegrond) mogen fietsen op maandag tot en met zaterdag en op koopzondagen tussen 12.00 en 17.00 uur (koopavond tot 20.00 uur) alleen geparkeerd worden in een klem (al dan niet in een stalling). Fietsen die op dat moment buiten de klemmen staan mogen worden verwijderd. Dat geldt ook voor fietsen die langer dan 4 weken onbeheerd in een klem staan.

Altijd in een klem
In het oranje gebied (zie plattegrond) moeten fietsen altijd geparkeerd worden in een klem (al dan niet in een stalling). Fietsen die in dit gebied buiten de klemmen staan mogen worden verwijderd. Dat geldt ook voor fietsen die langer dan 4 weken onbeheerd in een klem staan.

Voetgangersgebied
Het voetgangersgebied omvat de volgende straten: Broerstraat, Mariekenstraat, Moenenstraat, Pauwelstraat en de noordzijde van Plein 1944. Hier is het verboden te fietsen. Voor wat betreft het stallen van fietsen gelden dezelfde regels als in het blauwe gebied.

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is hun fiets een paar minuten buiten de rekken te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat ze snel even een boodschap willen doen. Dit kán: Bureau Toezicht hanteert een waarschuwingstermijn van 15 minuten voordat het foutgestalde fietsen verwijdert. Kortom, fietsen mogen maximaal 15 minuten buiten de rekken worden geparkeerd. Daarop geldt één uitzondering: fietsen die gevaarlijk of hinderlijk staan gestald worden meteen verwijderd.

Station
Je fiets parkeren bij Station Nijmegen doe je onder Doornroosje.