Afval scheiden in Nijmegen, hoe werkt dat?

In de gemeente Nijmegen haalt Dar jouw afval op. Bijna al je afval kan je gescheiden inleveren. Het restafval dat overblijft, doe je in de Nijmeegse groene of rode restafvalzak. Afval = grondstof, ook jouw afval!

Afvalscheiding
Oud papier en karton, plastic+, gft-afval en restafval haalt Dar gratis bij jou aan huis op. Voor restafvalzakken betaal je een deel van de gemeentelijke belasting voor de afvalinzameling. Als je zoveel mogelijk afval scheidt, blijft er maar weinig restafval over en hoef je minder restafvalzakken te kopen.

Kijk! Afval = grondstof, ook jouw afval
Afval is geen afval maar grondstof als je het goed scheidt. Zo kan het gebruikt worden voor nieuwe producten en gaan er geen grondstoffen verloren. Van glas zoals bier- en wijnflessen wordt weer nieuw glas gemaakt. Van oud papier zoals oude collegeblokken wordt nieuw papier gemaakt. We proberen afvalscheiding voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Zo mag glas met restjes en deksel in de glascontainer en kan je plastic verpakkingsafval, blik en pak samen in de gratis doorzichtige plastic+ zak doen.

Grof afval
Ga je verhuizen of heb je een keer grof afval dat je kwijt moet? Dan kan je een bezoek brengen aan de milieustraat. Bij een bezoek aan de milieustraat neem je altijd de afvalpas mee. In iedere woning in Nijmegen ligt een afvalpas. Je kunt ook grof afval aan huis op laten halen door Dar. Kijk op www.dar.nl/nijmegen voor meer informatie.

Weten wanneer wij langskomen?
Kijk op www.dar.nl/afvalwijzer voor jouw ophaaldagen of download de Dar app. Met de Dar app heb je altijd jouw persoonlijke afvalwijzer bij de hand. Je krijgt een seintje wanneer wij je afval ophalen. Superhandig dus!

Op zoek naar een leuke bijbaan?
Kijk op www.dar.nl/werkenbij voor de laatste vacatures.

Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie over afval(inzameling) kijk je op www.dar.nl of neem je contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via (024) 371 60 00 of via info@dar.nl.