De ACLO is dé studentensportorganisatie van Groningen. De ACLO biedt toegang tot bijna 100 verschillende sporten. Bestaande uit 50 studentensportverenigingen, groepslessen en open uren, sportcursussen, open competities en het vrij reserveren van velden, banen en sporthallen. Voor slechts € 59,95 voor een heel collegejaar (omgerekend maar € 5,- per maand!) word je lid en ben je verzekerd van een sportieve studententijd!

In het weekend + universiteit vakanties kan je met je reguliere ACLO Card gebruik maken van de fitness, wil je dagelijks fitnessen dan moet je een Fitness Card (van €65) boven op je ACLO Card kopen.

Sporten in je studententijd
Studenten besteden een groot deel van hun vrije tijd aan sport. Niet zo gek, want door te sporten ontmoet je veel mensen, ben je gezond bezig en sport je al die biertjes er weer af! De ACLO biedt je de mogelijkheid tot een sportief, gezellig maar ook gezond studentenleven. Je kunt op elk niveau instappen. Of je nou op recreatief niveau wilt sporten, wilt afvallen of het niveau van een topsporter hebt, bij de ACLO kan het allemaal!

Sportaanbod
De ACLO is met 19.000 sporters de grootste studentensportorganisatie van Europa en heeft een breed sportaanbod: van roeien tot tennis, van golf tot kitesurfen, van dans tot snowboarden, voor ieder wat wils! Door mee te doen aan cursussen of lid te worden van een sportvereniging, maak je je studentenleven zo sportief als je zelf wilt. Daarnaast bieden de groepslessen, open uren en het vrij  reserveren de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een uurtje te sporten op Zernike of bij het Centraal Station. Voor een bedrag van €65,- bovenop je ACLO Card kun je bovendien een jaar lang gebruik maken van de fitnessfaciliteiten op het Sportcentrum en op ACLO Station.

Verenigingen
Bij de ACLO zijn 50 studentensportverenigingen aangesloten. Voor iedere sport kun je wel bij een vereniging terecht! De verenigingen bieden je niet alleen de mogelijkheid om te sporten, maar zorgen ook voor een verrijking van je studententijd. Er zijn namelijk regelmatig borrels, ledenavonden en andere leuke activiteiten!

Word actief!
Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of besturen te gaan. Op die manier ontwikkel je je niet alleen op studiegebied, maar ook op persoonlijk vlak. Het is daarnaast een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten! Bovendien staat het ook nog eens goed op je cv.

Leuke voorbeelden van commissies en evenementen vind je hier: https://www.aclosport.nl/over-aclo/commissies

Lid worden?
Neem een kijkje bij Sportplaza tijdens de KEI-week of koop direct een ACLO Card op www.aclosport.nl of bij de balie van het Sportcentrum. Let op: je moet inloggen met je studentnummer en wachtwoord. Je kan de ACLO Card ook via de My ACLO Sport app aanschaffen.

ACLO Studentensport
Blauwborgje 16
9747 AC Groningen
(050) 363 46 41
www.aclosport.nl