Afval? Laten we er wat van maken.

Samen met jou wil de gemeente Arnhem afval zo veel mogelijk scheiden. Grondstoffen worden wereldwijd schaars en in ons huishoudelijk afval zit nog veel materiaal dat hergebruikt kan worden. Gooi het dus niet weg, maar laten we er opnieuw wat van maken.

Restafval
Breng jouw restafval naar een ondergrondse container bij jou in de buurt. Bekijk hiervoor de kaart met container op www.arnhem.nl/afval.

Groente-, fruit-, en tuinafval (GFT)
Dit wordt bij laagbouw ingezameld via minicontainers. Als je wilt dat we het bij jou ook op komen halen, kun je via www.afvalbalie.nl of via de servicelijn van SUEZ, tel: 026-4460490 een citybin aanvragen. Dit is een emmer van 40 liter voor GFT. Deze emmer wordt één keer in de twee weken geleegd. Als je een citybin hebt, kun je de inzameldagen hiervoor vinden op www.arnhem.nl/afvalwijzer.

Oud papier
Oud papier en karton kun je kwijt in de ondergrondse papiercontainer in de buurt.

Plastic, blik en drinkpakken (PBD)
Het gaat hierbij om plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken (platgemaakte sap-, melk- en yoghurtpakken). Je kunt deze in de speciale ondergrondse containers voor PBD doen die bij in de buurt staan.

Glas
Lege flessen en potten horen in de glascontainer. Het is belangrijk om het glas op kleur te scheiden, dan kan het opnieuw worden gebruikt.

Textiel
Op meerdere plekken in Arnhem staan textielcontainers. Vier keer per jaar wordt oude kleding en textiel aan huis opgehaald door kringloopbedrijf 2Switch. De ophaaldagen staan op www.arnhem.nl/afvalwijzer. Je krijgt een speciale textielzak in de bus. Behalve als je een nee/nee-sticker op de brievenbus hebt. Dan kun je een eigen zak gebruiken en daar groot TEXTIEL op zetten.

Huisraad
Huisraad, zoals meubels en servies, dat nog in goede staat is, haalt kringloopbedrijf 2Switch gratis bij je op. Bel voor een afspraak, tel: 0900-0205.

Elektrische apparaten
Alle grote elektrische apparaten kun je gratis laten ophalen via het kringloopbedrijf 2Switch, tel: 0900-0205. Kleine elektrische apparaten kun je in sommige winkels kwijt in de ‘wecyclebox’ of inleveren bij een afvalbrengstation. Er bestaat ook een oud-voor-nieuw-regeling. Dit houdt in dat je oude elektrische apparaten kunt inleveren bij de winkel waar je een nieuw zelfde soort apparaat koopt.

Matrassen
Deze kun je schoon en droog afgeven bij één van de afvalbrengstations.

Verfresten en klein chemisch afval
Lege verfblikken kunnen bij het restafval. Restanten van verfproducten horen bij het Klein Chemisch Afval (KCA). Het KCA kun je gratis inleveren bij de afvalbrengstations. Oude medicijnen kun je ook inleveren bij een apotheek in de buurt.

Grofvuil
Breng grofvuil gratis naar één van de twee afvalbrengstations (6 x per jaar gratis). Zet grofvuil nooit buiten zonder afspraak, ook niet naast een verzamelcontainer. Hierop staat een boete. Je kunt grofvuil ook tegen betaling aan huis laten ophalen via www.afvalbalie.nl.

Afvalbrengstations
In Arnhem zijn twee afvalbrengstations waar je jouw afval kunt brengen. Er zijn afvalsoorten die je onbeperkt kunt aanbieden en afvalsoorten die je maximaal zes keer per jaar gratis kunt aanbieden. Kijk hiervoor op www.arnhem.nl/afvalbrengstations. Om je afval bij de afvalbrengstations aan te kunnen bieden, heb je een legitimatiebewijs nodig.

Contactgegevens

Gemeente Arnhem
Tel: 0900-1809
Open: ma t/m vr van 09.00 – 17.00 uur
www.arnhem.nl/afval

Afvalbrengstation Noord
Beyerinckweg 9a, 6827 BN Arnhem
Open: ma t/m za van 09.00 – 17.00 uur

Afvalbrengstation Zuid
De Overmaat 17, 6831 AE Arnhem
Open: ma t/m za van 09.00 – 17.00 uur

SUEZ servicelijn
Tel: 026-4460490
www.afvalbalie.nl

Kringloopbedrijf 2Switch
Westervoortsedijk 120, 6827 AX Arnhem
Tel: 0900-0205
www.2switch.nl