BrabantWonen heeft ruime studentenwoningen beschikbaar. BrabantWonen verhuurt bijna vijfhonderd studentenwoningen in en rondom het centrum van Den Bosch. Deze woningen worden aangeboden op StudentRoomsBrabant, onderdeel van WoonService Regionaal.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een studentenwoning?
De studentenwoningen zijn voor iedereen die een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgt in Den Bosch. Het maakt niet uit of je een voltijd- of deeltijdstudie doet. Als je klaar bent met studeren maak je plaats voor een volgende student.

Wat voor woningen zijn de studentenwoningen?
Het merendeel van onze studentenwoningen zijn kamers in flatgebouwen. We hebben zelfstandige en niet-zelfstandige woningen. Meestal deel je de keuken, badkamer en het toilet met andere bewoners. Bij enkele woningen heb je eigen sanitair. Vaak deel je een gemeenschappelijke ruimte met andere kamerbewoners (meestal acht). Hier kun je samen eten of de avond doorbrengen. De huurprijs is afhankelijk van de oppervlakte en de voorzieningen. De oppervlakten variëren van 15 m² tot 21 m² en de bruto huurprijzen variëren van € 255,- tot € 340,-.

Hoe kom ik in aanmerking voor een studentenwoning?
Als je voor een studentenwoning in aanmerking wilt komen is inschrijven bij Woonservice Regionaal noodzakelijk. Dit is al mogelijk vanaf zestien jaar. Vervolgens kun je via WoonService Regionaal wekelijks reageren op maximaal twee studentenwoningen.

Meer informatie:
StudentRoomsBrabant