Veel gebeurt via je laptop – studieboeken lezen, aantekeningen maken, werkstukken inleveren – maar ook je ontspanningsmomenten gaan vaak via je laptop, zoals gamen. Je leunt dus zwaar op je laptop of pc. Deze moet in eerste instantie aan alle eisen voldoen: genoeg (werk)geheugen, licht zodat hij makkelijk mee te nemen is, genoeg rekenkracht voor zwaardere applicaties en een goed besturingssysteem zoals Windows.

Daarnaast moet hij goed blijven functioneren. Met de juiste software kan je je laptop beschermen tegen malware maar denk ook aan het regelmatig onderhouden om te zorgen dat hij niet traag wordt door stof, onnodige programma’s en spyware.    

De juiste partner in je netwerk
Heb je zelf niet de kennis en ervaring om een goede laptop uit te kiezen en up-to-date te houden? Geen probleem. Je hoeft niet overal verstand van te hebben, als je maar de informatie die je nodig hebt snel en makkelijk kan krijgen. Met Informatique in je netwerk zit je helemaal goed! Zij hebben echt verstand van computers en leveren een uitstekende service. Met een gratis telefonische helpdesk en een eigen technische dienst zorgen zij ervoor dat je altijd op je computer kan vertrouwen. Mocht er wel wat zijn, dan zorgen ze ervoor dat je minimale downtime hebt.

Makkelijk de juiste keuze maken
Informatique heeft een grote voorraad direct leverbare producten met scherpe prijzen. Er is al een voor selectie gemaakt van laptops op www.informatique.nl/student die de keuze voor jouw laptop makkelijker maakt. Bepaalde eisen voor je studie? Bel de gratis helpdesk op 010-5191666 voor advies om te bespreken of de laptop die jij op het oog hebt aan alle eisen voldoet. Wil je een monitor die je kan koppelen aan je laptop om lekkerder te werken als je thuis zit? Vraag of de monitor die jij wilt goed aansluit bij de laptop die je hebt.

Verleng de levensduur
Is je computer of laptop traag? Maakt de computer of laptop meer geluid dan normaal? Tijdens een APK worden virussen en spyware van de computer of laptop verwijderd, drivers en Windows updates gecontroleerd en alle ventilatoren stofvrij gemaakt. Hierdoor werkt de computer weer een stuk sneller en wordt de levensduur door betere koeling verlengd. Heb je een groter probleem of heb je andere vragen dan kan de technische dienst je ook helpen.

TIPS om langer van je laptop te genieten

  1. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bescherm je laptop met een sleeve of een goede laptop-(rug)tas. Nog niet helemaal gerust? Sluit dan een verzekering af.
  2. Malware kan een groot effect hebben op je laptop. Een goed antivirus programma is daarom zeker aan te raden!
  3. Maak regelmatig een back-up van je bestanden op een externe harde schijf – kies het liefst voor een SSD. Deze is schokbestendig!
  4. Let op je (werk)houding! Een goede stoel, ergonomische muis, in hoogte verstelbare monitor en de juiste belichting kunnen een groot verschil maken.