Je fiets is weg. En nu? Gestolen, of toch niet? Het Fietsdepot kan vaak die vraag beantwoorden. Fout geparkeerde en in beslag genomen fietsen die door stadsdelen of politie worden ingenomen, worden bij het Fietsdepot verwerkt. De fietsen worden geregistreerd, op diefstal gecontroleerd en maximaal zes weken bewaard. Zo krijgt de eigenaar tijd om ‘m weer op te halen.

Dus…

  • Parkeer je fiets in een stalling, fietsenrek of in fietsvakken. *Let op: op sommige plekken, zoals Leidseplein, Rembrandtplein en treinstations mag je alleen in een rek parkeren en niet te lang. Let op de borden ter plaatse.
  • Zorg dat je precies weet hoe je fiets er uitziet zodat je in geval van diefstal makkelijk aangifte kunt doen.
  • Laat je fiets gratis graveren bij een van de wekelijkse graveeracties. Zie www.amsterdam.nl/fietsgraveren voor datum en locatie. (Nieuwe fietsen zijn vaak al voorzien van één of meerdere codes en hebben daarom geen extra graveercode nodig).
  • Koop geen fiets op de openbare weg. Dit is verboden, kost minimaal € 180,- boete en levert een strafblad op.
  • Controleer als je een tweedehands fiets koopt op https://fdr.rdw.nl/ of er aangifte van diefstal gedaan is. Koop de fiets niet als de verkoper geen aankoopbewijs heeft.

Is je fiets weg?
Kijk eerst op www.verlorenofgevonden.nl. Op deze site staan alle fietsen die worden geregistreerd op het Fietsdepot. Op basis van kenmerken, locatie en tijdstip kun je jouw fiets opzoeken. Daarnaast kun je ook het Fietsdepot bellen via 14 020. Omdat alle fietsen bij het Fietsdepot volledig geregistreerd worden, is een fiets snel teruggevonden. Je krijgt je fiets voor € 22,50 weer mee, maar alleen met fietssleutel en legitimatiebewijs! Thuisbezorgen kost € 35,-. Je kunt bij het Fietsdepot alleen met pin of creditcard betalen. Staat je fiets niet bij het depot, doe dan altijd aangifte bij de politie via www.politie.nl of bel 0900-8844.

  • Fietsdepot geen fietsen verwijderd, dat doen de stadsdelen.
  • Fietsdepot in 2020 ruim 62.000 fietsen heeft verwerkt.
  • In Amsterdam ruim 850.000 fietsen zijn.
  • Het verwijderen van fietsen noodzakelijk is om de stad toegankelijk en leefbaar te houden.

Bestemming voor niet opgehaalde fietsen
Alle niet opgehaalde fietsen worden verkocht aan TradeFrm Professional. Zij zorgen voor een goede verdeling onder alle geïnteresseerde partijen: sociale, commerciële en innovatieve partijen en goede doelen. Er worden ook fietsen gedoneerd aan projecten in het buitenland.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
Donderdavond geopend tot 20.00 uur
(avondopenstelling alleen in de zomermaanden)
Zaterdag van 09.00 tot 12.30 uur

Bornhout 8, Amsterdam
Westelijk Havengebied

14 020

Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/fietsdepot