Je gaat graag met de fiets naar het treinstation. Logisch, want dat is snel en goedkoop. Dat vinden vele reizigers met jou. Daardoor is het druk bij de fietsenstallingen en gelden er parkeerregels om de stationsomgeving bereikbaar en veilig te houden. Lees dit goed, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar parkeer ik mijn fiets?
In het stationsgebied geldt een fietsparkeerverbod en is fietsparkeren alleen toegestaan in de twee stallingen. Je kunt je fiets gratis parkeren en beide stallingen zijn 24 uur per dag toegankelijk. In de fietsenstallingen is er continu toezicht. In de stallingen parkeer je je fiets uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsparkeervakken of fietsrekken. Houd in de stalling 1 rekening met een maximale stallingsduur van veertien dagen. Wil je je fiets langer stallen? Dan kun je terecht in stationsstalling 2. Hier geldt een maximale stallingsduur van 28 dagen.

Ondergrondse stallingen
De twee ondergrondse stallingen hebben een capaciteit van 7.700 plekken. Ondanks dat kan het voorkomen dat beide stallingen vol zijn. In dat geval kun je uitwijken naast het fietspad richting de TU Delft. Hier zijn zevenhonderd plekken, maar deze stalling ligt wel iets verder weg van het openbaar vervoer.

Fietsparkeren in de binnenstad
In de binnenstad van Delft kun je je fiets gratis stallen in twee bewaakte fietsenstallingen; de stalling aan het Vesteplein 32 (bij winkelcentrum Zuidpoort) en op de Oude Langendijk 27A. Biesieklette beheert de stallingen. Informatie vind je op www.biesieklette.nl. Op verschillende plekken in de binnenstad zijn er ‘fietsnietjes’ en kort parkeerplekken. Parkeer je fiets op deze plekken netjes tegen het nietje of in het speciale fietsparkeervak. Zo houden we met elkaar de binnenstad goed bereikbaar voor iedereen!

Wanneer wordt je fiets verwijderd?
Staat je fiets er bij terugkomst niet meer? Dan kan het zijn dat de gemeente of de NS je fiets heeft verwijderd. De NS verwijdert in stalling 1 fietsen die langer dan veertien dagen staan, in stalling 2 doet de NS dat bij fietsen die langer dan 28 dagen staan. De gemeente verwijdert een fiets die:

  • gebreken vertoont en niet meer goed te gebruiken is (fietswrak);
  • langer dan 28 dagen geparkeerd staat;
  • gevaarlijk geparkeerd staat (midden op de stoep of voor een nooduitgang);
  • in het stationsgebied verkeerd geparkeerd staat.

Verwijderde fietsen worden naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Kijk op www.fietsdepothaaglanden.nl of je fiets hier staat. Of bel (070) 752 88 00. De kosten voor het ophalen van je fiets bedragen € 25,-.