Wat doe je als je fiets verwijderd is?

Je gaat graag met de fiets naar het treinstation of naar de binnenstad van Delft. Logisch, want dat is snel en goedkoop. Dat vinden vele reizigers met jou. Daardoor is het druk bij de fietsenstallingen en gelden er parkeerregels om de stationsomgeving bereikbaar en veilig te houden. Lees dit goed, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar parkeer ik mijn fiets?
In het stationsgebied geldt op straat een fietsparkeerverbod en is fietsparkeren alleen toegestaan in de drie ondergrondse stallingen. In totaal zijn er meer dan tienduizend stallingsplekken beschikbaar in de drie stallingen. Hier kan je je fiets overal gratis stallen. De stallingen 1 en 2 zijn 24 uur per dag toegankelijk. Stalling 3 is dagelijks geopend van 6.00 tot 22.00 uur.

In de fietsenstallingen is er continu toezicht. In de stallingen parkeer je je fiets uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsparkeervakken of fietsrekken. Houd in de stalling 1 en 3 rekening met een maximale stallingsduur van veertien dagen. Wil je je fiets langer stallen? Dan kun je terecht in stationsstalling 2. Hier geldt een maximale stallingsduur van 28 dagen.

Fietsparkeren in de binnenstad
In de binnenstad van Delft kun je je fiets gratis stallen in twee bewaakte fietsenstallingen; de stalling aan het Vesteplein 32 (bij winkelcentrum Zuidpoort) en op de Oude Langendijk 27A. Biesieklette beheert de stallingen. Informatie vind je op www.biesieklette.nl. Op verschillende plekken in de binnenstad zijn er ‘fietsnietjes’ en kort parkeerplekken. Parkeer je fiets op deze plekken netjes tegen het nietje of in het speciale fietsparkeervak. Zo houden we met elkaar de binnenstad goed bereikbaar voor iedereen!

Wanneer wordt je fiets verwijderd?
Wanneer je fiets er bij terugkomst niet meer staat, kan het zijn dat de gemeente of de NS je fiets heeft verwijderd. NS verwijdert fietsen in de ondergrondse stalling die te lang gestald staan.

De gemeente verwijdert een fiets die:

  • gebreken vertoont en niet meer goed te gebruiken is (fietswrak);
  • langer dan 28 dagen geparkeerd staat;
  • gevaarlijk geparkeerd staat (midden op de stoep of voor een nooduitgang);
  • in het stationsgebied verkeerd geparkeerd staat.

Verwijderde fietsen worden naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Kijk op www.fietsdepothaaglanden.nl of je fiets hier staat. Of bel (070) 752 88 00. De kosten voor het ophalen van je fiets bedragen € 25,-.

Geef hulpdiensten ruimte op de Beestenmarkt/Burgwal en in de Kromstraat!
Help jij samen met ons mee aan de veiligheid? Houd de Kromstraat en de kruising Burgwal/Beestenmarkt vrij en parkeer je fiets in de blauwe vakken of fietsenrekken. Op de Oude Langendijk bevindt zich ook de Biesieklette stalling. Deze is gratis te gebruiken en ook buiten de openingstijden toegankelijk.