In je eentje naar een ander land voor (een deel van je) studie of stage. Spannend! Je gaat zeker een onvergetelijke tijd beleven. Je hebt straks een streepje voor op sollicitanten zonder buitenlandervaring én je bent een persoonlijke ervaring rijker.

Studie
Een uitwisseling of een bachelor- of masteropleiding in het buitenland biedt je een mooie uitdaging op academisch en persoonlijk vlak. Op wilweg.nl vind je informatie over de studiemogelijkheden, onderwijssystemen en toelatingseisen.

Stage
Stage lopen in het buitenland is een handige en leuke manier om een nieuw land te ontdekken.

Daarnaast staat het goed op je cv! Op WilWeg.nl/stage staan allerlei tips om een stageplek in het buitenland te vinden.

Inspiratie
Wil je weten hoe studenten die je voorgingen zich hebben voorbereid en welke tips ze geven? Bekijk dan de filmpjes op WilWeg.nl/ervaringen/filmpjes

Waarheen?
Je hebt nu misschien bedacht dat een studie of stage in het buitenland helemaal zo gek niet is, maar waar kun je naartoe? Kijk eens in een van de landenmodules op WilWeg.nl/landen. Daar vind je handige tips over cultuurverschillen in meer dan vijftig landen en over financiering en formaliteiten, zoals je visum en zorgverzekering.

Financiering
Je kunt vaak je studiefinanciering meenemen naar het buitenland, maar er zijn ook diverse fondsen beschikbaar. Check het overzicht van alle beschikbare beurzen op Beursopener.nl.

Checklist
Maak op WilWeg.nl/checklist je persoonlijke stappenplan aan. Zo zie je wat je allemaal moet regelen en wanneer je dat moet doen.

Meer weten?
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over internationale studies en stages?

‘Like’ WilWeg dan op Facebook.

Over WilWeg
WilWeg is een initiatief van EP-Nuffic, hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs

Jet Vonk
“De vruchten van mijn ontmoetingen met interessante personen hier in de VS kan ik nu al plukken. Ik heb verschillende uitnodigingen voor het geven van praatjes in mijn zak, waarvan een aan de prestigieuze Yale University. Dus ondertussen werk ik extra hard aan mijn eigen onderzoek, want ik wil natuurlijk niet bekend worden om niets.”

nuffic

Jet Vonk doet een volledige PhD in de neurolinguïstiek aan het CUNY Graduate Center in New York, Verenigde Staten.

Volg ons ook op: