Centre Céramique, het Natuurhistorisch Museum Maastricht en de kunstschool Kumulus zijn drie samenwerkende culturele instellingen in Maastricht. Wij bieden een volledige beleving op het gebied van cultuur: muziek, tentoonstellingen, beeldende kunst, theater, fotografie, evenementen, cultureel erfgoed, dans, de geschiedenis van de natuur van Limburg, wetenschappelijke collecties, de Mosasaurus, de bibliotheek en heel veel meer. We hebben goeie studie faciliteiten en liggen centraal in de stad.

Zing, lach, dans en bewonder…
zingen, dansen, gitaarspelen, toneelspelen of een kunstwerk maken… Het kan allemaal bij Kumulus, centrum voor kunsteducatie in Maastricht! Onder begeleiding van onze professionele docenten leer je jouw talent om te zetten in een creatieve uiting. Je sluit je cursus af met een presentatie op toneel, in een expositie of op het concertpodium. Je kunt kiezen uit korte cursussen, workshops en jaarcursussen.

25 % studentenkorting voor een cursus!
Kies je voor een jaarcursus dan ontvang je maar liefst 25% korting op de cursusprijs. Check onze website voor het hele aanbod en schrijf je snel in!

www.kumulus.nl

Size does matter! come see our mosasaurus and judge yourself!
Tussen 82 en 66 miljoen jaar geleden (Krijttijdperk), leefden er reusachtige roofreptielen in zee: de mosasauriërs. De eerste fossielen van deze dieren werden in de mergels rond Maastricht ontdekt, maar naderhand ook op andere plekken op aarde. Tot aan hun uitsterven waren het de onbetwiste heersers van de zee. In het Natuurhistorisch Museum kun je kennis maken met deze jongen die wel tot vijftien meter lang kon worden. Wil je weten wat er nog meer te zien is? Check onze website!

Korting voor studenten: € 1,-
www.nhmmaastricht.nl

Centre céramique inspireert!
De bibliotheek is gevestigd in Centre Céramique. Je kunt als student gratis lid worden. Met je bibliotheeklidmaatschap kun je niet alleen boeken, cd’s en dvd’s lenen, maar ook ebooks. Ook krijg je online toegang tot drieduizend internationale kranten uit honderd landen in zestig talen of kun je gebruik maken van gratis apps zoals de luisterbieb app waar allerlei luisterboeken op staan.

In Centre Céramique zijn computers, studieplekken (ook met piano) en er is gratis Wi-Fi, waar je allemaal gebruik van mag maken. De bibliotheek heeft ook haar eigen app waardoor je makkelijk je boeken kunt verlengen, reserveren en je krijgt een herinnering als je je boeken moet inleveren.

In Centre Céramique zijn ook tentoonstellingen, zoals jaarlijks de World Press Photo, maar ook exposities die de geschiedenis van de stad vertellen. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Gratis Studenten Bibliotheekpas!
Meer info: www.centreceramique.nl
Centre Céramique
Plein 1992 Maastricht
klantenservice@maastricht.nl