Genieten en risico's van seks

Ben jij al aan seks toe? Of wacht je liever tot je wat ouder bent of tot je de ware hebt gevonden? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en jouw keuze. Seks is iets moois en intiems. Je kunt er veel plezier aan beleven. Zeker als je weet wat je wel en niet wilt. Ken je eigen wensen en grenzen en maak ze duidelijk. En natuurlijk moet die ander jouw keuzes ook respecteren.

Genieten en risico’s van seks
Seks is iets om van te genieten. Dat kan vaak beter als je seks hebt zonder zorgen. Zonder dat je risico’s loopt dus. Ken jij de risico’s van seks? Kijk op deze site voor informatie.

Als je onveilige seks hebt, loop je kans op een soa of op een ongewenste zwangerschap. Een ander risico is dat je vrijt tegen je zin. Dus? Doe het veilig en doe het alleen als je er zelf aan toe bent. Laat je niet dwingen door je partner of door mensen om je heen. En ga niet over jouw grenzen of die van een ander heen onder invloed van alcohol en drugs.

Heb je een vraag over seksualiteit, liefde of relaties? Of wil je een (vertrouwelijk, gratis) persoonlijk gesprek? Dat kan door contact op te nemen met de GGD Kennemerland.

Waar?
Het Centrum voor Seksuele Gezondheid GGD Kennemerland

We zitten op 3 locaties:
Zijlweg 200, 2015 CK Haarlem
Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
Duitslandlaan 3, 1966 XA Heemskerk

Hoe?
Kijk op onze site www.ggdkennemerland.nl en maak online een afspraak. Of bel  023-7891610 iedere werkdag van 9:00 uur – 12:00 uur voor eventuele vragen.

Let op: Stel je hebt onveilige seks gehad en je denkt een SOA te hebben, dan kan je pas na 14 dagen na de seks je laten testen. Anders heeft de test geen zin!

En neem ook een kijkje op de www.sense.info. Een informatieve, betrouwbare en vooral leuke website over relaties en seksualiteit.