De mooie stad ´s-Hertogenbosch, veelal bekend om haar vele kleine kroegen en Bourgondische uitstraling. Maar naast deze goed oude gezelligheid kan je er als student ook een prachtig studentenleven meemaken.

De HAS Hogeschool Den Bosch is één van de twee grote hogescholen in ’s-Hertogenbosch en is ook de basis van de grootste studentenvereniging uit Den Bosch, namelijk k.s.v. Gremio Unio. Opgericht in 1967 is Gremio Unio, afgekort GU, de plaats voor studenten die meer willen halen uit hun studententijd.

In deze vereniging is plaats voor iedereen die studeert aan de HAS Hogeschool en die graag een top tijd wilt beleven.

Binnen GU kan je ervaring en kunde opdoen binnen een tal van commissies, vriendschappen opbouwen die voor de rest van je leven er toe doen, de gaafste en grootste studentenfeesten meemaken of gewoon een lekker vers getapt goedkoop biertje kan drinken.

Dit alles gebeurt in de prachtige sociëteit ’t Swijnshooft. Dit monumentale pand aan de Wolvenhoek 6 is de huiskamer van de Bossche student. De Soos is één van de grootste kroegen in Den Bosch. De benedenzaal is een goed geïsoleerde feestzaal met twee bars waar knallende themafeesten worden gehouden. Wanneer je de trap omhoog gaat is er een sfeervolle bovenzaal geheel ingericht om de ervaring van een bruine kroeg te ervaren. Hier kom je dan ook om te socializen onder het genot van een biertje. Daarnaast bevat de sociëteit ook nog een ruime zolder die dientals vergaderkamer en een bierkelder waar de twee 1000-litertanks de gehele soos van het goudgele gerstenat voorzien.

De soos, het hart van de studentenvereniging, zou geen werkelijkheid zijn zonder de inzet van haar leden. Dat is dan ook het centrale punt waar de vereniging op draait, de inzet, vriendschap en liefde van de leden voor de vereniging. Door dit voor en door studenten principe hanteren wij de laagste bierprijs in heel Den Bosch, 1 euro(!) voor een groot glas bier.

Wil jij meer maken van je studententijd? Neem dan deel aan de KC week (introweek) van de studentenvereniging k.s.v. Gremio Unio van 23 t/m 27 augustus 2016. Studeren is zilver, studentenleven is goud!

Nil Volentibus Arduum, niets is onmogelijk voor hen die willen! De lijfspreuk van GU die garant staat voor een geweldige tijd!

www.gremio-unio.nl