Je staat als beginnend student aan de start van de mooiste jaren van je leven. Althans, daar zijn wij van s.v Animoso van overtuigd. Je kunt natuurlijk studeren en daarnaast je leven thuis houden. Maar je kunt ook beginnen om aan je netwerk te bouwen, je organisatietalent te ontwikkelen en vrienden voor het leven te maken bij s.v Animoso.

In 1985 kwamen een paar studenten van de toenmalige HEAO onder het genot van een biertje, op het idee dat er een studentenvereniging moest komen voor de studenten die destijds nergens terecht konden: De economische studenten. Nu dertig jaar later zijn wij de enige studentenvereniging voor studenten van Avans en Fontys in ’s-Hertogenbosch en daar zijn we trots op. In dertig jaar tijd hebben we van zo’n 2500 studenten het studentenleven kunnen verrijken en op het moment bestaan we uit 160 leden.

Wij staan dicht bij de andere studenten en staan dan ook verscheidene avonden in verschillende open kroegen in de stad. Iedere Dinsdagavond staan we in onze soos, de Cosmopoliet. Dit is dé plek voor goedkoop bier om je uit je doordeweekse dip te halen en te socializen met andere leden over je studie. Er is namelijk altijd wel iemand die jou studie doet bij de vereniging. Mocht je studiehulp, tips of verslagen nodig hebben staan deze altijd open om dit met je te delen. Overige kroegen waar wij naast de Cosmopoliet vaak te vinden zijn, zijn Feestcafé Lalalaa, Tapperij de Saeck en Café TweeKeerBellen. Natuurlijk allemaal met studentvriendelijke bierprijzen. Deze kroegen lopen qua muziek en sfeer uiteen dus er is voor ieder wat wils. Van de laatste hits in de Saeck en TweeKeerBellen, tot carnavalsmuziek en meezingers in de Lalalaa en gouwe ouwes in de Cosmopoliet.

Natuurlijk staan we niet alleen maar in de kroeg, want wanneer je ambities hebt om je persoonlijk te ontwikkelen en aan je CV te bouwen zijn er genoeg kansen binnen Animoso. De dagelijkse activiteiten van de vereniging worden gestuurd door het bestuur die uit gemiddeld vijf leden bestaat. Maar zonder actieve leden is het bestuur nergens, dus ondersteuning van commissies is een essentieel onderdeel van een succesvol bestaan. In de introcommisie, sport- en activiteiten-, gala- of public relationscommissie kun je jou talenten kwijt om niet alleen de vereniging te helpen, maar vooral ook jezelf te leren met deadlines en verschillende persoonlijkheden te werken.

Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen? Ben je op zoek naar een kamer in de stad? Leden van Animoso wonen door de hele stad en als er ergens een kamer vrij komt zijn wij de eerste die dat weten. Verder kun je contacten met externen opbouwen en kunnen animoso leden je helpen bij het zoeken van een stage. Ook leer je op een creatieve manier omgaan met je geld. leningen zijn niet oneindig en om familie, vrienden, werk, Animoso, studie, sport en hobby’s te combineren vergt een zorgvuldige planning van tijd en geld.

Kort gezegd, ben jij klaar voor de volgende stap in je leven? Kom een keer langs rond 20.30 uur in Café Lalalaa op een dinsdag of stuur het bestuur een mail. Dan begint je studentenleven echt.

www.animoso.com
bestuur@animoso.com