Afval scheiden, Den Haag doet het

In huishoudelijk afval zitten vaak nog waardevolle materialen zoals plastic verpakkingen, blik, drinkpakken, glas, papier, textiel en elektrische apparaten. Door dit materiaal te scheiden, kan veel opnieuw worden gebruikt voor nieuwe producten: fleece truien, kratten, nieuwe blikjes, nieuwe flessen en wc-papier. Dat bespaart grondstoffen. En zo wordt ook minder afval verbrand. Afval scheiden, Den Haag doet het. Haal jij ook alles uit je afval?

Zo haal je alles uit je afval
In elke wijk in Den Haag vind je containers waarin je materialen als textiel en schoenen, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken, glas en papier gescheiden kunt weggooien. Vaak staan ze bij winkelcentra. Batterijen, spaarlampen en kleine elektronische apparaten kun je kwijt in de winkels waar je ze hebt gekocht. Meer informatie over het scheiden van afval vind je op de website: www.denhaag.nl/afval.

Restafval gooi je weg in de ondergrondse restafvalcontainers of in de inpandige containers bij jouw huis. Woon je in een straat waar het huisvuil wordt ingezameld met vuilniszakken of minicontainers dan vind je hier de ophaaldagen: www.denhaag.nl/huisvuilkalender.

Grofvuil: wegbrengen of op laten halen
Als je gaat verhuizen heb je vast afval dat te groot is voor je vuilniszak of container. Dat kun je gratis wegbrengen naar een afvalbrengstation.

  • Plutostraat 1, Binckhorst in stadsdeel Laak
  • De Werf 11P, Zichtenburg in stadsdeel Loosduinen
  • Uitenhagestraat 4, bij de Loosduinsekade in stadsdeel Centrum

Als je je grofvuil niet zelf kunt wegbrengen, kun je een afspraak maken om het op te laten halen. Ook dat is gratis. Een grofvuilafspraak maken doe je ook via de website. Als je spullen nog bruikbaar zijn, geef ze dan aan een kringloopwinkel. Kijk op www.allekringloopwinkels.nl voor een kringloopwinkel in jouw buurt.

Contact met de gemeente
Heb je vragen aan de gemeente, over afvalinzameling of een ander onderwerp? Kijk dan op www.denhaag.nl/contact.