Twijfel je of je na je MBO-opleiding verder moet studeren? Misschien is de versnelde HBO Associate degree Officemanagement van Schoevers dan wat voor jou. Lees meer over de overgang van MBO naar HBO en ontdek wat andere studenten hiervan vinden.

De volgende stap
Veel jongeren die hun MBO-diploma hebben gehaald, twijfelen over de juiste volgende stap. Waarschijnlijk ben je nog best jong: wil je dan al wel fulltime werken? Met een HBO-opleiding leer je meer over je vakgebied: maar duurt dat dan weer niet te lang?

Herken jij deze twijfels, dan is onze versnelde HBO Associate degree Officemanagement van Schoevers misschien wel de ideale oplossing. Met deze opleiding haal jij in anderhalf jaar je HBO-getuigschrift. Je werkt vier dagen per week, maar gaat ook een dag per week naar school. Zo ontwikkel jij jezelf op HBO-niveau en kun je tegelijkertijd beginnen met geld verdienen.

Gemma (19) vertelt: “Ik wilde graag mijn kennis verbreden en me persoonlijk ontwikkelen. Maar een HBO Bacheloropleiding, dat leek me een te grote stap. Ik heb ook geen behoefte aan vier jaar studeren. Daarom is deze opleiding een mooie tussenweg.”

Van MBO naar HBO: hoe ligt het niveau?
De HBO Associate degree Officemanagement heeft veel overeenkomsten met soortgelijke opleidingen op MBO-niveau. Je leert zo goed mogelijk te werken als supportprofessional. Maar het niveau ligt net wat hoger, zodat je meer overzicht hebt in je werk. Hoe is het om na je MBO naar het HBO te gaan?

Anne Marie (19): “Het voordeel is dat ik hiervoor al een managementassistent-opleiding heb gedaan, dus ik heb veel dingen al gehad in mijn vorige opleiding. Alleen in deze opleiding ga je meer de diepte in. Je ontwikkelt een helicopterview: je gaat niet simpelweg doen wat iemand zegt, maar leert zelf bedenken wat je kunt doen.”

Het kan natuurlijk even wennen zijn als je gewend bent om op MBO-niveau te leren, maar gelukkig weet je al veel. Gemma vertelt: “Er wordt meer van je gevraagd. Het sluit goed op elkaar aan, er wordt wat toegevoegd aan het vak dat je al geleerd hebt. Maar dat is logisch: het is dezelfde opleiding, maar dan een niveau hoger.”

Ziet jouw dag er straks zo uit?
Je start je dag met een koffie to go en stemt telefonisch de weekagenda af met de CEO.  Eenmaal op kantoor verplaats je de middagafspraken, want er moet onverwacht een persconferentie worden gehouden! Je stelt een briefing op, schakelt met je collega’s van communicatie en boekt tussendoor nog een last minute vlucht naar Bangkok. ’s Middags brainstorm je met marketing over een teambuilding event en sluit de dag af met wat voorbereidend werk voor je college morgen.

Is dit een dag die jij wel aandurft? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 035-7506140. Je kunt je ook aanmelden voor onze (digitale) open avond. We vertellen je graag meer!