Tel jij de minuten af tot je college is afgelopen, vind je je opdrachten maar saai of zie je overal leukere dingen om te doen dan studeren? Misschien is de studie die je hebt gekozen dan toch niet helemaal iets voor jou. Stop met het verspillen van je tijd en energie, en switch naar een opleiding die écht bij je past. Misschien is hbo communicatie wel iets voor jou!

Past hbo communicatie bij jou?
Hou jij bijvoorbeeld van pakkende teksten schrijven, kun je mensen overtuigen en ben je communicatief sterk? En vind je het leuk om met media bezig te zijn, heb je oog voor vormgeving en wil je mensen bereiken met jouw boodschap? Dan is de opleiding hbo communicatie misschien wel wat voor jou! Je leert hoe je communicatie online en offline succesvol inzet om doelgroepen te beïnvloeden met een goede communicatiestrategie, en weet hoe je boodschappen écht kunt laten landen. Met je diploma op zak kun je bijvoorbeeld aan de slag als PR- of communicatieadviseur, contentmanager, socialmediamanager of woordvoerder. Of start je eigen onderneming. Waar je ook voor kiest: de marketingcommunicatiesector is booming, dus er zijn genoeg uitdagingen voor jou als communicatieprofessional!

Eén op de drie studenten heeft spijt
Wist je dat één op de drie studenten spijt heeft van zijn studiekeuze? Niet zo gek dus als jij ook twijfelt! Een studie kiezen is namelijk superlastig. Het is een belangrijke keuze voor je toekomst, die je het liefst in één keer goed maakt. Je denkt na over wat je leuk vindt, in welke stad je wilt studeren, hoe de hogeschool staat aangeschreven, wat je baankansen zijn, en nog veel meer. Ben je achteraf toch niet blij met je keuze? Wees dan vooral eerlijk naar jezelf, en wissel op tijd van opleiding. Dan heb je een leukere studietijd, én ga je straks werken in het vakgebied waar je echt blij van wordt!

Hoe val je op?
Veel studenten kiezen voor de hbo-opleiding communicatie omdat het een veelzijdige opleiding is waarmee je in veel branches aan de slag kunt. Denk aan reclame- en communicatiebureaus, multinationals, eventbureaus of de overheid. Wil jij opvallen met je cv? Kies dan voor een opleiding aan de beste kleine hogeschool van Nederland: Hogeschool Tio. Deze opleider biedt de hbo-opleiding Communicatie en PR aan op vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Altijd een vestiging bij jou in de buurt dus!

Veel praktijkervaring
Op de vestigingen van Hogeschool Tio krijg je les in kleine klassen van docenten die met één been in de praktijk staan. Zo nemen ze altijd de actualiteiten uit de branche mee de klas in, en weet jij wat er speelt. Studente Linsey: “Bij Tio ben je geen nummer, maar is het onderwijs heel persoonlijk. De docenten komen uit de praktijk en geven veel voorbeelden, waardoor de lesstof beter blijft hangen.” Meer dan 50% van de lessen op Tio bestaat uit de praktijk, dus stroop je mouwen maar vast op! Ga bijvoorbeeld op (internationale) stage en studiereis, leer de ins en outs van de mediawereld kennen tijdens de PR-week, en bedenk samen met je team de beste nieuwe merkstrategie tijdens de Branding Week.

Geen studievertraging
Kies je voor Communicatie en PR op Tio, dan is de kans groot dat je niet eens vertraging oploopt door je switch. Je kunt je hbo-diploma namelijk al in drie jaar op zak hebben, en direct aan de slag! Inschrijven na 1 mei kan nog op Tio, dus wil je in september 2022 nog starten? Schrijf je dan snel in of kom naar een open dag.

Volg je gevoel
Klinkt hbo communicatie als echt iets voor jou, of past een andere opleiding beter bij je? Het belangrijkste is dat je je gevoel volgt, en kiest voor de opleiding die jou het meest aanspreekt. In één keer goed, of met een switch. Succes met je keuze!