Wil je voor je studie een stage in het buitenland doorbrengen, avontuurlijk gaan backpacken in je vakantie of genieten van de zon en rust in een (sub) tropisch resort? Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat!

Vaccinaties en andere adviezen
Voor heel veel bestemmingen in niet- westerse landen worden vaccinaties aanbevolen. Afhankelijk van je reisbestemmingen, hoelang je reist, welke activiteiten je onderneemt, hoe je ergens verblijft en je eigen gezondheidssituatie. Denk aan bescherming tegen difterie, tetanus en polio (DTP), hepatitis A en B en gele koorts (voor Afrika en Zuid-Amerika). Soms worden ook vaccinaties zoals buiktyfus, rabiës of tekenencefalitis aanbevolen.

Slechte sanitaire voorzieningen en algemene hygiëne, minder toegankelijke gezondheidszorgvoorzieningen, andere klimaatomstandigheden en risicovol gedrag van reizigers zorgen voor een verhoogde kans op ziekte en gezondheidsproblemen. Diarree ligt op de loer, dus het is oppassen met hygiëne en wat je eet en drinkt. Diverse muggen kunnen ziektes overbrengen zoals malaria, dengue en zika. Ga je op stage in de gezondheidszorg of ben je lang op reis, dan is tuberculose iets waar je rekening mee moet houden. Beschermende maatregelen zijn nodig!

Travel Clinic Vivre
Bij Vaccinatiecentrum Gelderse Vallei, Travel Clinic Vivre kun je je laten voorlichten en vaccineren. Wij hebben spreekuren in het ziekenhuis in Ede en in de polikliniek in Barneveld. Wij zijn aangesloten bij en werken volgens de landelijke richtlijnen van het LCR. Ons advies is minimaal zes weken voor je reis een afspraak te maken. Er worden regelmatig vaccinatieseries aanbevolen waarvoor je meerdere keren voor vertrek moet langs-komen. Je kunt telefonisch of online een afspraak maken. Samen met jou kunnen wij bijdragen aan een fantastische tijd in het buitenland. Genieten van alles wat je meemaakt, zonder gezondheidsproblemen!

Ziekenhuis Gelderse Vallei
Bestemming 108
Willy Brandtlaan 10
6716 RP Ede
(0318) 43 48 90
travelclinicvivre@zgv.nl
www.geldersevalleivivre.nl