Op loopafstand van de campus Leeuwarden bevindt zich onze tandartspraktijk. Bij tandartspraktijk Dora de Vries kan je terecht voor je (half)jaarlijkse gebitscontrole. Hoe gezond is jouw mond? Heb je enig idee? Je staat er niet bij stil, maar je mond is enorm belangrijk. Je praat, eet, lacht, zingt en zoent met je mond.

Tijdens een periodieke onderzoek controleert de tandarts je tanden en kiezen op gaatjes en hij bekijkt of vullingen en kronen nog goed aansluiten. Hij meet ook de conditie van je tandvlees en bestudeert je tong, lippen en (wang)slijmvliezen op eventuele afwijkingen. Ook de doorbraak en stand van de verstandskiezen bij jongvolwassenen wordt beoordeeld. Onder vullingen of kronen en tussen je tanden kijken lukt niet zonder röntgenfoto’s.

Voorkomen is beter dan…
Tja, het is wat afgezaagd, maar in de praktijk zien we dat het echt zo is. In de loop der jaren hebben we meer bereikt met instructies over het gebruik van tandenstokers dan met het maken van vullingen tussen je tanden. Nieuwe patiënten worden dan ook altijd uitgenodigd voor een afspraak bij een van onze mondhygiënisten of preventieassistenten.

Tandartspraktijk Dora de Vries
Brandemeer 98
8918 GJ Leeuwarden
(058) 266 58 15
www.thcbilgaard.nl