Wil je leren zwemmen, snorkelen, duiken of redden, of dit aan anderen leren, meld je dan aan bij onze zwem- en onderwatersportvereniging. Gediplomeerde vrijwilligers met een passie, willen dit graag met je delen. Onze internationaal erkende opleidingen zijn van hoog niveau, met veel individuele aandacht. Ze leiden tot het niveau van instructeurs en voldoen aan de richtlijnen van de Nationale Raad Zwemvaardigheid, de Reddingsbrigade en de International Academy of Diving Schools. Doordat de lessen door vrijwilligers worden gegeven kunnen we meer tijd besteden aan de opleidingen en zijn ze goedkoper dan commerciële opleidingen. Als je al een diploma of brevet hebt ben je welkom.

Zwemlessen
We geven zwemles aan jongeren vanaf 6 jaar en aan volwassenen op de maandag en donderdagavond in zwembad “de Bongerd”. Kan je al goed zwemmen en vind je het leuk dat aan kinderen te leren, dan kan dat bij onze vereniging.

Reddingsbrigade
Heb je altijd al willen leren hoe je jezelf en iemand uit het water kan redden? Dan ben je bij de Reddingsbrigade van de Wageningse Watervrienden aan het juiste adres. We geven zowel aan jongeren als aan volwassen les. Naast de lessen in het zwembad op de maandagavond zijn er ook trainingen met onze reddingsbrigadeboot en worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Duiken en snorkelen
De afdeling Onderwatersport bestaat uit een enthousiaste groep duikers en (jeugd) snorkelaars. We ontmoeten elkaar op de donderdagavond tijdens de zwembadlessen en trainingen. Daarnaast gaan we regelmatig samen duiken in binnen en buitenland, om te genieten of te fotograferen of filmen. We hebben duikapparatuur voor de lessen en verhuur aan leden en een compressor om de persluchtcilinders te vullen. Meer weten over onze vereniging? Neem een kijkje op de website: wageningsewatervrienden.nl of social media. Nog beter, kom eens langs op het zwembad.