Scheid je afval en zie het terug als iets nieuws. Tot ziens!

Jouw afval bestaat eigenlijk maar voor een klein deel uit echt afval. Van papier, glas, textiel, maar ook van plastic en gft kunnen we namelijk weer nieuwe dingen maken. Zo besparen we schaarse grondstoffen. Door afval goed te scheiden, blijft er uiteindelijk heel weinig restafval over en dat is beter voor het milieu.

Hoe kan ik mijn afval scheiden?
Scheid jouw afval in de speciale containers voor papier, glas, PMD of textiel. Deze staan in de hele stad verspreid. Op rotterdam.nl/afvalwijzer zie je precies waar ze staan. Ook staat daar de informatie over ophaaldagen.

Restafval gooi je weg in de containers bij jou in de buurt. Daar vind je ook de andere containers om jouw afval te scheiden.

Nog meer afvaltips in Rotterdam
Heb je grofvuil? Breng het naar één van de zeven milieuparken, ook daar kunnen we veel van recyclen. Er is altijd wel een milieupark in de buurt: rotterdam.nl/milieuparken. Lever klein chemisch afval (bijvoorbeeld batterijen) apart in. Dit kan vaak bij winkels waar je het zelf hebt gekocht.

Rotterdam Circulair
In Rotterdam gaan we zo met producten en grondstoffen om dat we voor zo min mogelijk afval en schadelijke uitstoot zorgen. Met elkaar moeten we minder producten gaan gebruiken, de levensduur van producten gaan verlengen, producten gaan hergebruiken en nieuwe producten maken van ‘afval’. We willen dat afval op den duur niet meer bestaat! Samen versnellen we de beweging. En dat begint al eenvoudig bij jou thuis door je afval te scheiden. Op www.rotterdamcirculair.nl vertellen Rotterdammers, ondernemers en organisaties wat zij doen voor een circulaire stad. Laat je inspireren!

Je kunt ook andere mensen blij maken met jouw ‘oude’ spullen. Die lever je in bij Piekfijn. En daar kan je uiteraard zelf ook jouw spullen kopen. Zelfs verf met prima kwaliteit! En alles voor een zacht prijsje.

Wist je dat?

  • Koffiecups,-pads en theezakjes bij het restafval horen?
  • Drinkglazen niet in de glasbak horen maar bij het restafval?
  • Een pizzadoos niet in de papierbak mag maar bij het restafval hoort?