Gewoon doen!

Heb je wel er eens aan gedacht om (een deel van) je studie in het buitenland te volgen? Of om stage te lopen over de grens? Doen! Het wordt een geweldige ervaring!

Vijf redenen om naar het buitenland te gaan

  1. Een geweldige ervaring: Je leert nieuwe mensen en nieuwe culturen kennen.
  2. Persoonlijke ontwikkeling: Je verbetert je sociale en culturele vaardigheden. En je wordt zelfstandiger en creatiever.
  3. Aantrekkelijk voor werkgevers: Als je over de grens hebt gekeken, vind je sneller een baan en ontvang je vaak een hoger startsalaris.
  4. Academische uitdaging: Je volgt colleges die je in Nederland niet kunt volgen. Of je kunt studeren aan een topinstelling op jouw vakgebied.
  5. Now is the time: Als je straks een baan, hypotheek en kinderen hebt, kun je niet zomaar meer naar het buitenland. Grijp je kans nu het nog kan!

Inspiratie
Wil je weten hoe andere studenten zich hebben voorbereid en welke tips ze geven? Bekijk dan de filmpjes op Wilweg.nl/ervaringen. Of doe een test op Wilwegwijzer.nl en ontdek binnen vijf minuten welke mogelijkheden er zijn. Waar kun je naartoe? Wat kun je gaan doen? Hoe regel je je buitenlandse avontuur?

Voorbereiding
Als je naar het buitenland gaat, is et belangrijk om je op tijd voor te bereiden. Het stappenplan op Wilweg.nl/checklist begeleidt je stap voor stap.

Financiering
Vaak kun je je studiefinanciering meenemen naar het buitenland. Daarnaast zijn er beurzen van bijvoorbeeld de Europese Commissie of je eigen instelling. Op Beursopener.nl vind je een overzicht van alle beschikbare beurzen.

WilWeg op Facebook en Twitter
Op de hoogte blijven van alle mogelijkheden rond internationale studies en stages? Like en volg WilWeg op Facebook en Twitter.

Over WilWeg
WilWeg is een initiatief van Nuffic, dé Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs.

“Austin sprak me meteen aan als
stad en Texas leek me de beste
staat voor de echte Amerika ervaring
.” 

Nicoline Slavov is afgestudeerd in Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. In 2016 heeft zij een semester aan The University of Texas in Austin gestudeerd. Nicoline is ambassadeur van WilWeg.