Mijn eerste Marmercake

Op de foto ziet het er allemaal heel professioneel uit, maar de werkelijkheid is totaal anders… Ik kan niet bakken, ben een beginnend bakker, een nieuwe bezigheid zeg maar. Inspiratie bron: Heel Holland Bakt; toen dacht ik, dat moet ik ook eens gaan proberen!

Dus heb ik gisteravond mijn eerste poging gedaan. Een basis cake. Maar dat leek mij een beetje saai, dus dan met chocolade erdoor. Een Marmercake heet dat.

Benodigdheden:

-200 gr boter + extra om de vorm in te vetten (boter op kamertemperatuur)
-200 gr suiker
-zakje vanille suiker
-4 eieren (kamertemperatuur)
-250 gr zelfrijzend bakmeel
-30 gr pure chocolade
thumbnail_image2

Verwarm de oven voor op 160 °C:

Gevolgde werkwijze:

  1. Klop in een beslagkom met een mixer de boter, suiker en vanille suiker tot een lichtgele romige massa.
  2. Klop de 4 eieren één voor één er doorheen.
  3. Zeef de bakmeel en spatel dit in delen door het beslag.
  4. Doe 1/3 van dit mengsel in een andere kom.
  5. Smelt de chocolade in een pannetje en voeg dit bij de 1/3 cakebeslag.
  6. Vet een cakevorm in met boter en bestuif de vorm daarna met een beetje bakmeel.
  7. Schep het beslag in de cakevorm om en om (licht, donker en licht beslag). Als alles erin zit roer dan éénmaal met een vork door het beslag.
  8. Bak de cake in de voorverwarmde oven in het midden op een rooster zo 60-70 minuten gaar. Als de cake gaar is dan kun je met een satéprikker in het midden van de cake prikken en deze eruit halen, indien deze droog eruit komt is de cake klaar.
  9. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 minuten staan. Verwijder vervolgens de vorm en laat de cake verder afkoelen.

Ik heb bovenstaande uiteraard zoveel mogelijk gevolgd, maar bij mij kwam er na stap 1 al helemaal geen romige massa uit, nee ik had wel een massa, maar dan eentje met klontjes. Afijn iets langer gemixt.

De volgende uitdaging was het smelten van de chocolade in een pannetje. Dat brandde hartstikke aan, dus heb ik eerst maar wat boter gesmolten in een pannetje om er vervolgens de chocolade in te doen…ging stukken beter.

Het beslag om en om erin scheppen ziet er niet meteen heel professioneel uit, maar toen de cake in de oven was geweest ziet dat effect er wel heel tof uit. Ik heb de cake 60 minuten in de oven gehad, geprikt met de prikker en eruit gehaald.

thumbnail_image3
thumbnail_image4

Resultaat:  Hij is wel lekker, maar om nou te zeggen hemels lekker… ook niet echt nee. Ik vraag mij af wat ik nou de volgende keer anders zou moeten doen?

thumbnail_image6
thumbnail_image9

Suggesties zijn welkom!

xx Anne