De bibliotheek Het Eemhuis is er ook voor studenten! Op vertoon van een geldig inschrijfbewijs betaal je als student voor een jaarabonnement slechts € 25,- per jaar en maak je gebruik van studieplekken, (studie)boeken en gratis wifi.

Waarom zou je eigenlijk geen lid worden van de Bibliotheek? We zetten zeven waanzinnig goede redenen neer om direct lid te worden van de Bibliotheek Eemland.

 1. Bijna alles is te leen
  Met je abonnement krijg je toegang tot 2 miljoen boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s, blu-rays en games. Via de website kan je eenvoudig titels zoeken en reserveren.
 2. E-books lenen
  Ja, ook e-books zijn te leen via de Bibliotheek. Lekker lezen op je mobiel of tablet!
 3. Gratis muziek luisteren
  Via de dienst Muziekweb kan je in de Bibliotheek gratis naar muziek luisteren. Ideaal om nieuwe muziek te ontdekken!
 4. Kranten en tijdschriften
  Abonnementen zijn kostbaar, maar via de Bibliotheek lees je kranten en tijdschriften zonder verdere kosten. Ook digitaal en op je eigen tablet via de app Pressreader.
 5. Luisterboeken en seminars
  Meer een luisteraar dan een lezer? Via de app Luisterbieb luister je onbeperkt luisterboeken of seminars.
 6. Inleveren in elke bibliotheek in Utrecht
  Je mag je materialen inleveren in elke bibliotheekvestiging in de provincie Utrecht. Ook buiten openingstijden, via de daarvoor bestemde inleverbrievenbus.
 7. Maximaal besparen
  Want voor de prijs van nog geen 2 nieuwe boeken per jaar, ben je een jaar lang lid! En het scheelt ruimte in je eigen boekenkast… Bovendien krijg je als lid ook nog eens korting op culturele activiteiten in en buiten de Bibliotheek, zoals voorstellingen, concerten en lezingen.

Waar wacht je nog op?
Meld je vandaag nog aan voor een abonnement! Hieronder een overzicht van onze abonnementen en tarieven.