Check het fietsdepot!

Studeren in Eindhoven? Dat is kei leuk! Er is genoeg te beleven en alles is goed bereikbaar per fiets. Van de TU/e naar de High Tech Campus. Van Fontys naar Strijp-S. Van de Design Academy naar het Stratumseind. En van de Sporthogeschool in Genneper Parken naar Sportcomplex Eindhoven-Noord.

Op de fiets ben je er makkelijk en snel. Eindhoven is fietsvriendelijk, maar let wel op dat je je fiets parkeert op plekken waar het mag. Dit kan in de rekken en de (vaak gratis en beheerde) stallingen, want zo houden we het opgeruimd. Bovendien neemt de kans op diefstal af als je je fiets in een rek stalt. Zéker als je er nog tweede slot omheen doet. Ben je je fiets kwijt? Dan staat hij wellicht in het Fietsdepot.

Over het Fietsdepot
De medewerkers van het Fietsdepot zorgen ervoor dat er genoeg ruimte blijft in de fietsenrekken en –stallingen. Dat doen ze door regelmatig fietswrakken en ‘weesfietsen’ (die langer dan 28 dagen in een rek staan) op te ruimen en op te slaan in het Fietsdepot. Ook een deel van de fout geparkeerde fietsen gaat naar het Fietsdepot. Deze fietsen worden geregistreerd, op diefstal gecontroleerd en drie maanden bewaard. Zo krijgt de eigenaar de kans om hem weer op te halen.

Fiets weg?
Check eerst www.eindhoven.nl/fietsdepot. Grote kans dat je fiets bij het Fietsdepot staat. Omdat alle fietsen bij het Fietsdepot geregistreerd worden, is een fiets snel teruggevonden. Je krijgt je fiets weer mee door € 20,- te pinnen en alleen op vertoon van je fietssleutel en een geldig legitimatiebewijs. Fiets gestolen? Staat je fiets niet bij het Fietsdepot of is hij gestolen, doe dan digitaal aangifte bij de politie. Dit kan via de website van het Fietsdepot, maar ook rechtstreeks bij de politie via www.politie.nl of telefonisch via 0900 8844.

Op een rijtje

  • Parkeer je fiets in de daarvoor bestemde fietsenstallingen.
  • Zorg dat je weet wat de kenmerken zijn van je fiets; kleur, merk, framenummer etc. Zo kun je in geval van diefstal makkelijk aangifte doen.
  • Als je fiets niet meer staat waar je hem hebt achtergelaten, kijk dan eerst op www.eindhoven.nl/fietsdepot. Misschien is je fiets door de gemeente opgeruimd en staat hij bij het Fietsdepot aan de Nachtegaallaan.
  • Koop geen fiets op straat zonder aankoopbewijs. De kans dat de fiets is gestolen, is vrij groot. Je kunt het framenummer controleren op https://fdr.rdw.nl of op www.stopheling.nl.
  • Koop een stevig slot en gebruik een extra kettingslot om je fiets vast te zetten, bijvoorbeeld aan het fietsenrek in de stalling.

Telefoon: 14 040
www.eindhoven.nl/fietsdepot