6 dagen per week live muziek!

In oktober 1997 opende café Stiels haar deuren in de Smedestraat 21 te Haarlem. Op de plek van het voormalige Cafe Lobbes, waar ook nog eens het allereerste Chinees Restaurant in Haarlem gezeten heeft, kwam iets geheel nieuws in Haarlem en iedereen was heel benieuwd naar wat er zou komen.

Op vrijdag 24 oktober van dat jaar opende eigenaar Joost van Rijmenam met zijn toenmalige partner het café en vanaf dag één was het gelijk een drukte van belang.

Het café was omgetoverd tot een industriële loods met veel staal en fabriekskleuren en had tot op de dag van vandaag een unieke uitstraling (staal en eigen stijl of stiel: vandaar de naam Stiels…), maar wel met de warmte die ieder goed café typeert.

Stiels ging zich ook als concept al snel onderscheiden door 6 dagen per week live muziek te programmeren, met op de maandag de druk bezochte en inmiddels beroemde jazz soulsessies o.l.v. Rom Helweg, Joel de Tombe, Emy Perez en Marc Sokpolie SoulSoup sessies, op dinsdag de Popavond van Haarlems Conservatoriummuzikanten en lokale bands, woensdag de Soul6 in jamsessie stijl o.l.v. Erwin Benjamins en vele special guests, donderdag soul en R’n’B coverbands, vrijdag poprockbands met eigen werk en zondag eigen werk/coverpoprockbands, waarbij de ‘Family’ avondjes o.l.v. Xander Hubrecht inmiddels legendarisch zijn. Ook is er inmiddels de ‘Stiels goes Alternative’ vooravond op de 1e zaterdag van de maand, waarbij startende bandjes – in tweeluik verband – de kans krijgen podiumervaring op te doen.

Door al deze avonden hebben al heel wat inmiddels beroemde muzikanten het Stiels podium betreden zoals daar o.a. zijn Benjamin Herman (New Cool Collective), Do, Saskia Laroo, Relax , Dulfer, Lilian Jackson, Alain Clark, Track Addicts, Joel de Tombe, Dewi, nieuwe Haarlemse helden als The Hype en Rilan & The Bombardiers en muzikanten van bands als Kane, Chef Special, Baskerville, The Sheer, Borsato etc. kortom te veel om op te noemen.

Ook het barkeepersteam is zeer standvastig zoals barkeepers van het eerste uur Jerry Loos en uiteraard Joost van Rijmenam, later aangevuld met Marco van Deelen, Marvin Isselt, Inge Verdegaal, Peter Verdegaal, Mara Bontebal, en Linh Huynh.

In het weekend op vrijdag en zaterdag wordt het podium omgetoverd tot dansvloer en onder de klanken van ‘Stiels draait door’ de beste soul, hiphop, dance en rock muziek van de laatste 30 jaar is Stiels zonder enige uitzondering de meest swingende en drukste zaak van Haarlem.

Het publiek laat zich moeilijk typeren daar Stiels bezocht wordt door bezoekers uit alle leeftijdsklassen en alle rangen en standen; er is echter één gemeenschappelijke noemer:
de liefde voor goede muziek !!

Openingstijden: 20.00 tot 02.00 uur (donderdag, vrijdag en zaterdag 04.00 uur) Alleen 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Café Stiels
Smedestraat 21
2011 RE Haarlem
023-5316940
www.stiels.nl